Drie keer scoren en toch een pestgevoel overhouden. Het overkwam SJC-aanvaller Dandy Steenvoorden. De Noordwijker baalde dat bij Nieuw Utrecht een 4-2 voorsprong uit handen werd gegeven. De gelijkmaker van de Utrechters – de 4-4 – viel in de achtste minuut van de blessuretijd.

,,We begonnen slecht en stonden snel met 2-0 achter”, vertelt Steenvoorden. ,,Langzaam herstelden we ons iets en bij rust stond het 2-2. Die lijn pakten we door in de tweede helft. We kwamen op 2-4, maar vrijwel direct viel de 3-4. Daardoor kregen zij weer hoop.”

Met de haven in zicht strandde SJC alsnog. ,,Er werd overdreven lang doorgespeeld”, vertelt Steenvoorden. ,,Toch had ik geen moment het gevoel dat die 4-4 nog zou vallen. Niemand volgens mij. Erg zonde, want van deze ploeg hadden we eigenlijk moeten winnen. Vorige week tegen Purmersteijn speelden we slecht. Zo’n wedstrijd kan er een keer tussen zitten. Maar had nooit mogen gebeuren. Het is een teleurstelling.”

Persoonlijke genoegdoening kon Steenvoorden halen uit zijn drie treffers. Vooral zijn eerste mocht er zijn. ,,Een voorzet van Roy Beijer werd doorgekopt. Ik nam de bal in één keer op mijn pantoffel en hij verdween in de verre hoek. Een mooie goal. De andere doelpunten waren goede aanvallen, waarbij ik alleen het laatste tikje hoefde te geven. De goal van Stef van der Zalm kwam ook zo tot stand.”

Archieffoto: Johanna Wever