Het telraam moest er aan te pas komen bij SV Hillegom – Voorschoten ’97. Vooral in de tweede helft was het nauwelijks bij te houden. Hillegom won in de vijftiende speelronde met liefst 8-1 en boekte de grootste seizoenszege.

Voorschoten-coach Mohammed Bougrine was voorafgaand aan de wedstrijd nog optimistisch gestemd. ,,Het zal toch niet gebeuren dat Hillegom ongeslagen kampioen gaat worden”, zei de coach vol bravoure. Bougrine had zijn team dan ook extra gemotiveerd afgelopen week op de training. Het mocht echter niet baten.

Want al na twee minuten spelen stond zijn ploeg op achterstand en konden de tactische concepten de prullenbak in. Mitchell van de Paard kreeg het doelpunt achter zijn naam, maar de middenvelder biechtte na afloop op dat het een eigen doelpunt was.

Voor de 18-jarige Voorschoten-doelman Victor Quax was het snelle doelpunt van Hillegom een domper. Quax keepte de eerste helft zeer verdienstelijk en hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Dat Hillegom niet verder uitliep, was het gevolg van een gebrek aan koelbloedigheid. Voorschoten bleef zo behoorlijk lang in de wedstrijd en kwam in de 35e minuut zelfs op gelijke hoogte via Mike Nikic. Hillegom-coach Bas Naber was er niet blij mee, maar was het twee minuten later alweer vergeten toen Ruben Beentjes de 2-1 achter Quax schoot.

Analyse Naber

Naber: ,,We hadden de eerste helft een behoorlijk baltempo, vooral de eerste twintig minuten, maar benutten de kansen niet. Voorschoten bleef zo lang in de wedstrijd en kwam zelfs op 1-1. We herstelden ons gelukkig gelijk met de 2-1 van Ruben. In de rust hebben we orde op zaken gesteld. De jongens gaven zelf al aan hoe te handelen en dat vind ik zo mooi aan deze groep spelers. We kregen in de tweede helft de grip op het middenveld weer terug en toen was de zaak snel beklonken.”

Frank de Groot besliste de wedstrijd door een fout van keeper Quax af te straffen: 3-1. Hillegom schakelde nog een tandje bij en vervolgens ging het scoreverloop hard. Aidan Ryan (zie foto) tekende met een fraaie actie voor de 4-1. Peter van Leeuwen kopte prachtig de 5-1 binnen.

Vervolgens was het de beurt aan invaller Mustafa Onderoglu, die de 6-1 erin prikte. Het slotakkoord was voor Nick van Staveren die Quax nog twee maal liet vissen. Zo won de onbetwiste koploper de vijftiende speelronde met gemak. Niemand lijkt Hillegom af te kunnen stoppen. De ploeg van Naber gaat ervoor om ongeslagen kampioen te worden. Ze zijn aardig op weg, al is dat een understatement.

SV Hillegom – Voorschoten 97 8-1 (2-1). 2 Eigen doelpunt 1-0, 34. Nikic  1-1, 36. Beentjes   2-1, 53 Frank de Groot 3-1, 62. Ryan  4-1, 80. Van Leeuwen 5-1, 84. Onderoglu 6-1, 87. Van Staveren 7-1, 89. Van Staveren  8-1.

Opstelling SV Hillegom: Ruigrok, Van Saase, Van de Berg, De Groot, Van Leeuwen, Pijpers (75. Mai Tan), Van de Paard, Beentjes, Ryan(70. J. Sobhi), Van Staveren, Dedel, (78. Onderoglu)

Archieffoto: Huub Slingerland