Mohammed Tahiri maakt komende zomer de overstap naar Katwijk. De oranjehemden hebben zijn komst maandag gemeld. Tahiri tekent op de Krom een contract voor twee jaar.

De 23-jarige Tahiri doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam in die periode ook voor diverse vertegenwoordigende elftallen uit. De aanvaller maakte in januari 2023 zijn Eredivisie-debuut voor de Kasteelbewoners en kwam in totaal zesmaal op het hoogste niveau in Nederland uit. Ook speelde hij tweemaal in de KNVB Beker voor de hoofdmacht van Spata.

Vorig jaar zomer verruilde Tahiri Sparta voor Telstar, waar hij pas de afgelopen periode begon te draaien. Vier van zijn in totaal vijf goals maakte hij in de voorbije zeven wedstrijden. Zo eindigde Tahiri als derde op de topscorerslijst van Telstar achter Zakaria Eddahchouri en Youssef el Kachati.

Nu wél beet
Op de clubsite vertelt Tahiri dat er vorig seizoen ook al contact was met technisch manager Cees Bruinink. “Maar toen koos ik uiteindelijk voor Telstar”, vertelt hij. “Nadat ik in april begreep dat mijn contract niet verlengd zou gaan worden, heb ik goede gesprekken gevoerd met Cees en de nieuwe trainer Jasper Ketting. De club kent mij goed en hun visie sprak mij direct aan. Ik denk dat de aanvallende manier van voetballen van VV Katwijk goed bij mij past. Ik ga er alles aan doen om belangrijk voor de ploeg en de club te gaan worden en heb er vanzelfsprekend erg veel zin in.”

Ook Bruinink reageert enthousiast. “Met het naderende vertrek van de aanvallers Randy Wolters, Keina Yamaguchi en Jaymillio Pinas, zochten we nog naar een aanvaller met specifieke kwaliteiten in de kleine ruimte en scorend vermogen. We halen met Mohammed een zeer veelzijdige aanvaller naar onze club, die de afgelopen jaren zowel aan de zijkanten, als in de spits en op de 10-positie heeft gespeeld.”

Foto: Katwijk

Lees ook: Maatsen: ‘Eerst laten zien dat ik het waard ben om het Katwijk-shirt te dragen’

POPULAIRE BERICHTEN