Een paar Rijnsburgers hadden er genoeg van zo’n tien minuten voor tijd in Rotterdam. Ze zagen hoe hun geliefde ploeg ondersteboven werd gespeeld door de beloften van Sparta. De fans konden het niet aanzien en verlieten ‘Het Kasteel’. Het elftal van Pieter Mulders blameerde zich tegen Jong Sparta. ‘Op Spangen’ werd het 6-0 voor de thuisploeg.

,,Weet je, ik snap die supporters ook wel. Ze staan elke week langs de kant voor ons”, was het aanvoerder Wesley Goeman ook niet ontgaan dat enkele mensen met een geel-zwart hart de uitgang zochten van het stadion nog voordat de scheids een einde maakte aan de wedstrijd.

,,En ze mogen er ook hun mening over hebben. Gefrustreerd zijn. Ook die uitslag zorgt voor frustratie. Ze moeten weten dat wij er ook mee zitten. Juist nu hebben we onze twaalfde man nodig. En daarom is het misschien ook wel ‘effe lekker’ dat we maandag gelijk weer aan de bak moeten tegen FC Lienden.”

,,Het lag niet aan onze inzet, want we hebben er echt hard voor geknokt met elkaar.”

Het werd een afstraffing van jewelste in het Rotterdamse. De nederlaag deed denken aan eerdere pijnlijke uitslagen tegen onder andere Katwijk (0-5), HHC Hardenberg (1-6) en IJsselmeervogels (1-6). Ook de manier waarop de Rijnsburgers verloren, wees op het feit dat Rijnsburgse Boys een traag lerende leerling is. Tegen al deze clubs kregen ‘de Uien’ binnen no-time flink wat treffers om de oren.

Kleedkamer
De 1-0 ruststand waar de ploeg tegenaan keek, leek nog te overzien. Zo zag Goeman dat ook. ,,In de kleedkamer zeiden we nog: ‘gewoon zo door blijven gaan’. We waren beter. Ook al begonnen we niet heel goed aan de eerste helft, maar we herpakten ons aardig. We kregen ook nog drie honderd procent kansen.”

,,Overigens toonde Jong Sparta zich echt als een heel goed voetballende ploeg. Ze voetbalden af en toe fantastisch onder onze druk uit. In de tweede helft counterden ze zich naar de 2-0. Daarna gebeurde er iets met onze ploeg. Het was zo zuur dat het nog zo opliep naar 6-0.”

,,De ene dag ben je de schlemiel, de andere dag kan je ook weer de held zijn.”

Goeman kennende spookte het na het duel in de kleedkamer. ,,Nee, eigenlijk was het heel erg stil. Je weet het inmiddels wel van mi: ik ben een winnaar in alles. Ik wil ten koste van alles winnen. Maar dit was echt zo frustrerend. Het lag niet aan onze inzet, want we hebben er echt hard voor geknokt met elkaar.”

Een echt antwoord op het verval van de ploeg had captain dan ook niet. ,,Anders hadden we het in de wedstrijd al geprobeerd te kantelen. Het is pijnlijk om die uitslag nu overal terug te lezen. We waren net weer aardig bezig. Tegen De Dijk wonnen we terecht en tegen Katwijk had er meer in gezeten.”

Kater
Een dag na de vreselijk nederlaag in Rotterdam, baalde de Hagenees nog steeds openlijk. ,,Maar goed: de ene dag ben je de schlemiel, de andere dag kan je ook weer de held zijn. We moeten ons nu alleen focussen op de toekomst. Daar probeer ik echt niks mee goed te praten, maar we moeten wel door. Het is daarom wel prettig dat we tegen FC Lienden gelijk de kater weg kunnen spoelen.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘FC Lisse kinderlijk eenvoudig opzij gezet in Maassluis (plus video)’

Samenvatting Jong Sparta – Rijnsburgse Boys (Beelden: webteam RBB)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO