Nigel Hardenberg was zaterdag de beul voor Ter Leede. Zijn treffer, de 2-1, voorkwam dat het tweeluik, met als inzet een ticket voor de Derde Divisie, op een verlenging uitdraaide. Het werd uiteindelijk in blessuretijd nog 3-1, maar de treffer van Hardenberg was de golden goal, de treffer die Ter Leede de das omdeed. ,,Het is een mooi seizoen geworden: met de promotie van Lisse en handhaving van ODIN.”

Hardenberg was in het verleden actief voor FC Lisse, de sportieve ‘rivaal’ van Ter Leede. Achter zijn vertrek in de zomer van 2015 staat hij nog steeds. ,,Het is goed voor mij geweest dat ik weg ben gegaan. Onder Misha Salden speelde ik veel. Hij zag het in mij zitten. Maar vervolgens kwam er een nieuwe trainer. Ik had er geen vertrouwen in dat ik onder hem veel zou gaan spelen.”

,,Ter Leede is gewoon een ploeg met veel kwaliteit. Maar ook een vervelend team om tegen te spelen.”

De rappe vleugelaanvaller streek vervolgens neer bij OFC in Oostzaan, maar dat werd geen succes. ,,Ik heb daar een slecht seizoen gehad, met veel blessureleed. Vervolgens koos ik voor de sportieve uitdaging bij ODIN om m’n plezier weer terug te vinden. Dat heeft goed uitgepakt. Ik pik mijn goaltjes mee en kan belangrijk zijn.”

Extra boost
Het was al met al voldoende om met ODIN ’59 derdedivisionist te blijven. Het elimineren van Ter Leede noemde Hardenberg verdiend. ,,Ik denk van wel. Ik vind dat we eigenlijk al in Sassenheim hadden moeten winnen. Dat lukte niet, daardoor kwam het aan op de return. Het is fijn dat het alsnog gelukt is, ook door de supporters die van heinde en verre zijn gekomen. Dat gaf een extra boost. Ik denk dat we de tweede helft goed voetbal hebben laten zien. Dat was vergelijkbaar met de manier waarop we aan het begin van het seizoen speelden en toen veel punten haalden. Dan zie je dat we gewoon een goed voetballende ploeg hebben.”

Hardenberg als speler van FC Lisse in actie tegen ONS Boso Sneek

Toch bekroop opponent Ter Leede het gevoel dat er meer in had gezeten. De Sassenheimers hadden op Hardenberg ook geen verkeerde indruk gemaakt. ,,Het is een stugge ploeg. Ik denk dat ze vooral in de voorhoede veel kwaliteit hebben. Met Jeffrey Bok heb ik nog samengespeeld bij FC Lisse. Ik weet wat hij kan en hij heeft in mijn ogen laten zien dat hij in de Derde Divisie mee zou kunnen. Als je ziet hoe weinig balverlies hij lijdt, dan denk ik dat je veel aan hem kunt hebben.”

,,Ter Leede is gewoon een ploeg met veel kwaliteit. Maar ook een vervelend team om tegen te spelen. Ik had elke keer een vervelend mannetje bij de corners. Die kneep steeds in mijn tepels en arm, dat soort dingen haha.”

Besloten Lisse-groep op Facebook
Hoewel inmiddels alweer enige tijd vertrokken vanaf Ter Specke voelt Hardenberg zich nog wel verbonden bij FC Lisse. ,,Ik ben nog steeds een Lissenaar”, lacht de aanvaller. ,,Ik zit nog in een besloten Facebook-groep van FC Lisse en heb de jongens uitbundig gefeliciteerd met de promotie. Ik ben blij dat ze naar de Tweede Divisie gaan. Met jongens als Justin Valk en Thierry Monteny heb ik nog regelmatig contact.”

Een terugkeer bij Lisse, of elders in de Bollenstreek, sluit Hardenberg niet uit. ,,Ik ben nu 22, aardig jong, en in de voetballerij kan het raar lopen. Er is natuurlijk een aantal heel mooie clubs in de Bollenstreek. Als ik word benaderd, zal ik er zeker over nadenken.”

Lees ook: Ontredderd Ter Leede zoekt naar verklaring(en) voor ‘onverklaarbare’ terugval

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)