Na afloop van de wedstrijd heeft Ian van Otterloo nog veel vraagtekens in zijn hoofd. Hij heeft zojuist als Argon-speler zijn toekomstige werkgever Ter Leede met twee treffers hoogstpersoonlijk van de titel beroofd in de Hoofdklasse A. Het besef moet nog doordringen… ,,Tuurlijk speel je als voetballer het liefst zo hoog mogelijk.”

Van Otterloo lijkt zijn eigen glazen te hebben ingegooid. ,,Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen”, opent de middenvelder. Het siert hem dat hij alles blijft geven voor zijn huidige ploeg, maar achteraf had een stapje en een doelpunt minder hem goed uitgekomen. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik m’n best zou blijven doen voor Argon. En zoveel doelpunten heb ik dit seizoen nog niet gemaakt”, gaat hij verder.

,,Ik denk dat de jongens van Ter Leede hetzelfde hadden gedaan als ze in mijn schoenen stonden”

Dubbel gevoel
Voor de matchwinner wordt het aankomend seizoen in de beginfase even een kwestie van alles over zich heen laten komen en goed doorkomen. Hij voelt zich duidelijk niet prettig bij de situatie. ,,Ik sta hier met een onwijs dubbel gevoel. Ik hoop echt dat de jongens mij dit niet kwalijk nemen.”

De Sassenheimers openden gisteren slecht in Mijdrecht. Maar in de tweede helft waren ze tóch dicht bij de ommekeer. ,,Ik vond Ter Leede de betere ploeg, vooral de tweede helft. Maar die ballen wilden er gewoon niet in bij ze.”

,,Als ik niet wilde spelen, had ik dat wel tegen de trainer gezegd. En anders had hij me helemaal niet opgesteld”

Als we naar de doelpunten van Van Otterloo kijken, zien we dat de Sassenheimers een complete ‘nummer 10’ in huis hebben gehaald. De eerste goal reageerde van Otterlo goed op een inzet van collega Morison door de bal snoeihard binnen te volleren. De tweede goal was de mooiste goal van de dag. De middenvelder kon vanaf zo’n twintig meter uithalen en deed dat fantastisch. Met een technisch perfecte krul in de kruising schoot hij Ter Leede de put in. ,,Zo maak ik ze normaal gesproken niet vaak hoor”, blijft hij nuchter.

Niet eerlijk
,,Ik had het niet eerlijk gevonden als ik m’n team na vier jaar in één wedstrijd had laten stikken. Zolang ik voor deze ploeg speel moet ik gewoon m’n best doen. Dat is ook eerlijk naar m’n teamgenoten toe.” Of de middenvelder überhaupt wel aan de aftrap moest verschijnen, is hij heel stellig. ,,Als ik niet wilde spelen, had ik dat wel tegen de trainer gezegd. En anders had hij me helemaal niet opgesteld.”

Ondanks dat van Otterloo Ter Leede gisteren sportief in de steek liet, zal hij dat in het slot van het seizoen niet doen. Sportief kan hij weliswaar niks meer voor de Sassenheimers betekenen, maar steunen zal hij wel doen. ,,Ik ga ze in de nacompetitie zeker aanmoedigen. Ik hoop dat ze het alsnog halen en dat we volgend jaar Derde Divisie spelen.”

Ook hoopt de nieuwe aanwinst dat z’n toekomstige werkgever geen boze gevoelens naar hem toe heeft. ,,Ik denk dat de jongens van Ter Leede hetzelfde hadden gedaan als ze in mijn schoenen stonden. Natuurlijk baal ik hier zelf ook een beetje van, maar ik hoop dat de jongens mij dit niet teveel aanrekenen.”

Foto: Orange Pictures / Pieter Platteel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen