„We gaan er als groep steeds meer in geloven dat er in de Derde Divisie iets te halen valt’’, zei Steef Roodakkers na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Almere City (1-0). Dat kwam tegen het elftal van Florian Wolf goed naar voren. Ter Leede gaf in negentig minuten bijna niks weg en voetbalde zich geconcentreerd naar de overwinning. Daarmee bleef het voor de zesde keer op een rij ongeslagen.

„Maar het is ook wel weer een keer lekker om de drie punten te pakken’’, lachte Jonathan Robertson nadat Ter Leede tegen Jong Almere City er wel met de winst vandoor ging, terwijl de Sassenheimers in de vorige vier wedstrijden gelijkspeelden.

Hecht collectief
Vooral de manier waarop dat gebeurde, toonde aan dat het elftal van Roodakkers op dit moment een hecht collectief is. „Ik vind dat we vooral in eigen kunnen moeten blijven geloven’’, zei Roodakkers op een toon die eigenlijk zei dat Ter Leede meer kan dan zich alleen maar veilig spelen in de competitie. „Dat is naar mijn mening belangrijk, want in de vorige wedstrijd tegen DOVO speelden we in de eerste helft een beetje timide, maar in het tweede bedrijf gooiden we de schroom van ons af en hebben we laten zien wat we in huis hebben.’’

Daarom was Roodakkers het ook niet eens met Robert Steemers die eerder dit seizoen zei dat het niet erg was om een keer met 4-0 op je bek te gaan. „Dat willen wij niet meer en we willen er alles aandoen om dat te voorkomen.’’ Dat lukte tegen Jong Almere City in ieder geval goed. Er werd gestreden als leeuwen en daarbij viel vooral op dat er in verdedigend opzicht onderling veel communicatie was, vond ook verdediger Mounir Darrazi.

„We speelden tegen een tegenstander die gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd scoort, maar wij hebben denk ik een halve kans weggegeven.’’

„Dat heeft er mede ook voor gezorgd dat we zo goed stonden. Ook nadat we er een verdediger inbrachten voor een aanvaller. We hebben ons negentig minuten lang moeten focussen.’’

Tegen het elftal van Florian Wolf gebeurde dat voor het publiek op een vrij saaie manier, want vooral in de eerste helft moesten de supporters op zoek naar spaarzame hoogtepunten. „We snakten met zijn allen ook wel naar het eindsignaal. Ik kon in het veld ook wel merken dat het voor de mensen op de tribune niet de leukste wedstrijd was om naar te kijken, want de tijd ging enorm traag,’’

Terechte overwinning
Doordat beide ploegen in verdedigend opzicht goed stonden, werden er ook amper kansen gecreëerd, maar dat was vooraf ook benadrukt door Roodakkers. „We speelden tegen een tegenstander die gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd scoort, maar wij hebben denk ik een halve kans weggegeven’’, prees Roodakkers de prestatie van zijn team. „Ik ben vooral blij met de organisatie, want als dat goed staat zijn wij een ploeg die tot veel in staat is.’’

Met de uitvallen van een snelle Steemers of de lopende Ian van Otterlo hoopte Ter Leede op een doelpunt en die kreeg het na ongeveer een uur spelen ook door een eigen doelpunt van Ruggero Mannes. Zo konden de Sassenheimers uiteindelijk de overwinning over de streep trekken. „Deze drie punten hebben we op basis van het harde werken ook echt verdiend, dus de blijdschap is terecht’’, deelde Darrazi mee in de euforie.

Ter Leede – Jong Almere City 1-0 (0-0) 57. Mannes (eigen doelpunt) 1-0

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Boelee, Hoekstra, Darrazi, Robertson, Zwetsloot (45. Echahbouni), Van Otterlo, Steemers, Limon (86. Van den Berg), Caicedo (72. Van der Lans)