,,De biertjes staan al klaar in de bus”, grijnsde Tomas Arroyo kort na afloop van Hoek – Ter Leede. Een busreis van ruim drie uur is toch altijd beter te behappen met drie punten op zak. Zeker als je met 0-4 wint bij een club die gezien wordt als titelkandidaat. Ter Leede haalde zaterdagmiddag uit in Zeeuws-Vlaanderen tegen Hoek en kan nu in ieder geval een week lang met plezier naar Teletekst-pagina 894 kijken. 

Want wie van tevoren een 0-4 overwinning van Ter Leede had voorspeld is of nu heel rijk of werd als gek versleten de afgelopen dagen. Niet dat de Sassenheimers er na de voorbereiding slecht voor stonden, maar de verwachtingen voor dit seizoen werden vakkundig getemperd. ,,Als we het Sassenheimse publiek maar leuke wedstrijden voorschotelen”, vond Henk Wisman. Wie de reis van de Bollenstreek naar Hoek waagde zag dat Wisman na één duel al gedeeltelijk voldeed aan z’n doelstelling. ,,Wij waren ook sterker”, vond Arroyo. ,,Ons positiespel klopte. We werkten keihard en speelden op volle scherpte. Ik vond Hoek voetballend zelfs wat tegenvallen. Ze komen toch uit de Topklasse.”

Beloning
Voor Arroyo was het sowieso een prima middag. De verdediger die overkwam van Quick Boys hield de nul en maakte zelfs nog een goal. ,,Ja, de 0-2 uit een corner. Die goal had ik wel even nodig. Ben er echt onwijs blij mee. Ik ben toch nieuw bij de club. Omdat ik van Quick Boys kom, wordt er toch wat van me verwacht. Vandaag heb ik de club en mezelf kunnen belonen met een goal.”

Een prima debuut dus voor Arroyo, al is dat nog een understatement. Dat de verdediger in Sassenheim op z’n plek zit, maakt het verhaal helemaal compleet. ,,Ik ben in een goede ploeg terecht gekomen, een vriendenteam. Het is allemaal wat kleiner dan Quick Boys en dat bevalt me best. Ik heb het onwijs naar m’n zin. Ik heb ook best wel verwachtingen van dit seizoen. We hebben goede voetballers en een ontzettend creatief middenveld. Als er net zoals vandaag strijd wordt geleverd, kan het een leuk seizoen worden.”

Hoek – Ter Leede 0-4 (0-2). 22Kurbegovic 0-1, 30. Arroyo 0-2, 49. Verplancke 0-3, 53. Van de Kooye 0-4.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans (86. Vooys), Bayram, Ait el Houssi, Verplancke, Ammerlaan, Schreurs, Van de Kooye (79. Bok), Kurbegovic

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Schalk

kales


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)