Ter Leede heeft voor volgend seizoen Tony Schreurs vastgelegd. De aanvaller komt over van Pancratius. De 23-jarige Badhoevedorper ondertekent woensdag zijn contract aan de Roodemolen. Schreurs maakte dit seizoen 16 goals voor Pancratius in de Eerste Klasse. Schreurs moet voorin de leegte opvullen die Yordi Teijsse achterlaat met zijn vertrek naar Quick Boys.

Toeval of niet. Na Teijsse is Schreurs de tweede speler in relatief korte tijd die de overstap maakt van Pancratius naar Ter Leede. ,,Twee jaar geleden is Yordi gegaan en ben ik bij Pancratius gebleven. Maar ze zijn me wel altijd blijven volgen. Dit seizoen is Henk Wisman een keer komen kijken. Daarna hebben ze opnieuw contact opgenomen.”

Met zijn huidige ploeg degradeerde Schreurs naar de Tweede Klasse. ,,Dat gaf mede ook de doorslag. Als Pancratius in de Eerste Klasse zou blijven, was ik gebleven.” Schreurs voetbalde sinds zijn vierde in de jeugd van Pancratius, waarna hij in de A-junioren werd gescout door FC Utrecht. Na drie seizoenen bij de Domstedelingen kwam de spits de afgelopen twee seizoenen weer voor zijn oude ploeg uit. Zijn zestien treffers waren dit jaar niet genoeg om degradatie af te wenden. Door blessureleed speelde Schreurs ook niet alle wedstrijden. 

Multfunctioneel

Schreurs omschrijft zichzelf als een multifunctionele aanvaller. ,, Ik kan zowel in de spits als achter de spits spelen, maar ook aan de zijkanten.” Ter Leede was zeker niet de enige kaper op de kust. Ook Jos/Watergraafsmeer, de ploeg die kampioen werd in de klasse van Pancratius, toonde interesse. Schreurs hoefde niet lang na te denken. ,,Spelen in de zaterdagse Hoofdklasse trekt mij meer dan voetballen in de zondagse Hoofdklasse.”

Ook had Schreurs gelijk een goed gevoel bij de Sassenheimse vereniging. ,,Ter Leede komt op mij over als een hele warme, mooie club. Een nette vereniging, waar alles gaat volgens het boekje. En natuurlijk had ik de goede verhalen van Yordi gehoord. 

De Badhoevedorper kijkt al uit naar de eerste training. ,,Ik heb zin in volgend seizoen. Eerst lekker van de vakantie genieten en dan op 27 juli beginnen aan een mooie nieuwe uitdaging.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN