Op de Roodemolen bij Ter Leede is het vaak goed toeven. Het voetbalspelletje blijft fascineren omdat het altijd verrassend kan zijn. En verrassen deed Ter Leede in de openingsfase. In de eerste vijf minuten scoorden de manschappen van Henk Wisman twee goals. Dat bleek genoeg omdat Jodan Boys niet verder kwam dan 2-1.

Na afloop van de wedstrijd glunderde Wisman van oor tot oor. De tweede helft had hij het zeer koud gehad op de bank. De warmte kwam pas terug na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Bruijn. De drie punten zaten in de tas, net als het behoud van de derde plaats op de ranglijst.

Jodan Boys kwam van een koude kermis thuis, en dat terwijl Dennis van den IJssel voorafgaand aan de wedstrijd nog optimistisch was. De coach sprak van ‘een topwedstrijd’. ,,Ter Leede is een voetballende ploeg. Ik ben benieuwd hoe de wedstrijd gaat verlopen. In zo’n topduel moet je veel energie steken. Ik verwacht dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en allebei voor de overwinning willen spelen.”

bok                                   Jeffrey Bok verdiende al vroeg in de wedstrijd een strafschop

Van den IJssel moet met verbazing hebben gekeken hoe zijn ploeg snel op achterstand werd gezet. Na twee minuten forceerde Jeffrey Bok met een slimme actie een penalty. Hands, oordeelde de arbitrage. Het buitenkansje liet Vincent Ammerlaan zich niet ontnemen: 1-0. Jodan Boys, net bekomen van de schrik, kreeg nauwelijks drie minuten later weer de deksel op de neus. Oussama Siali was verantwoordelijk voor de 2-0. Een werkelijk schitterende aanname vanaf rechts liet hij volgen door een prima afronding.

Wisman keek genoegzaam toe. Hij had op een zware dobber gerekend. ,,Jodan Boys is een goede ploeg. Als je Go Ahead Eagles kan verslaan, ben je geen koekenbakker. Ik verwacht dat ze compact tegen ons gaan spelen, dus het is opletten geblazen.”

,,Ja, we hebben bij Jodan Boys een aardig ploeg. Alleen vandaag was het ondermaats.”

Ter Leede zat al vroeg in een zetel. Nauwelijks bekomen van de schrik diende Jodan Boys te komen en dat gebeurde ook. Het ging vol overtuiging op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat Jodan Boys over een uitstekend elftal beschikt, was goed te zien. De snelle balcirculaties maakten indruk.

Het ontbrak echter aan finesse en zorgvuldigheid in de eindfase. De dreiging was er, maar veel uitspeelde kansen en een goal bleven uit. Jodan Boys mocht zelfs nog van geluk spreken dat het niet tegen de 3-0 aanliep. Tomas Arroyo had na een half uur spelen een wervelende solo in petto. Van eigen helft overbrugde hij vijftig meter om vervolgens alleen voor Marvin Straver te verschijnen. De Jodan Boys-goalie hield echter op indrukwekkende wijze Arroyo van scoren af. De verdediger vormde met Ben van der Lans andermaal een sterk duo. Laatstgenoemde werd terecht tot man van de wedstrijd verkozen.

Moeiteloos mee
Een openbaring is ook het spel van jeugdproducten Marc de Kruys en Toon Zwetsloot. De 19-jarigen hebben zich in no-time aangepast en draaien ogenschijnlijk moeiteloos mee. Beide talenten staan alweer een aantal weken vast in de basis. Ja, het inpassen van jeugdspelers kun je wel aan Wisman overlaten.

arroyo                             Tomas Arroyo mocht bijna zijn handtekening zetten onder een wereldgoal

Van den IJssel wisselde in de rust gelijk twee spelers. Ter Leede werd naar achteren gedrukt met afwisselend combinatiespel en vooral veel lange ballen. Overigens lag er voor de Sassenheimers op de tegenstoot voldoende ruimte en mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Rond de 60e minuut leek het tij te keren voor Jodan Boys. Een penalty moest de aansluitingstreffer verzorgen voor de ploeg uit Gouda. Maar Levi Marengo schoot vanaf elf meter mijlenver naast. Het zat Ter Leede niet tegen, maar acht minuten later werd het alsnog 2-1 via Waandels.

Vast op plaats drie
Het was het startsein voor Jodan Boys om de laatste twintig minuten volle bak te spelen. Maar de beste kansen waren wederom voor Ter Leede. Tweemaal werd er een bal van de lijn gehaald bij Jodan Boys. Van der Lans’ kopbal kon uit het doel gewerkt worden en in de rebound schoot Siali net naast. Ter Leede hield echter verdedigend stand en won zodoende de derde wedstrijd op rij. Daardoor staat het nu vast op plaats drie.

Jodan Boys-speler Roald Heerkens was er snel klaar mee. ,,We hebben een wanprestatie op de mat gelegd. We geven in de eerste minuten gelijk de wedstrijd weg. Ja, we hebben een aardig ploeg. Alleen vandaag was het ondermaats.”

Ter Leede – Jodan Boys 2-1 (2-0). 2. Ammerlaan (pen) 1-0. 5. Siali 2-0. 60. Waandels 2-1.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, (70. Robertson), Van der Lans, Vierbergen, Kappenberg, Zwetsloot, Siali, (86. Duthler), De Kruys, Ammerlaan, Bok, (75. Dingjan)

Foto’s: Hans Schalk