Rond het rustsignaal verlieten een aantal trouwe supporters van SHO al sportpark de Roodemolen. Ze konden het niet meer aanzien hoe hun club werd weggevaagd door Ter Leede. Bij rust was het al 5-0. Uiteindelijk werd het 8-1.

Grote man bij Ter Leede was Mike Dam, die een onvervalste hattrick scoorde in de eerste helft. De spits was content met zijn drie goals voor de rust. ,,Ik maak me nooit zorgen als ik niet scoor, want dan lukt het juist niet. Elk wedstrijd ga ik er onbevangen in. Wij hebben een team met teamspirit, dankzij Wisman. Ik baal nu nog van vorige week toen we verloren van Zwaluwen. Anders hadden we er helemaal goed voor gestaan.” Dam bracht vandaag zijn totaal op vijf goals. Tegen Noordwijk verzilverde hij twee penalty’s.

Na afloop van de wedstrijd was Ter Leede-coach Henk Wisman een tevreden man. ,,We kwamen messcherp uit de startblokken en waren in 35 minuten klaar. Met 3-0 was de wedstrijd al gespeeld. met 5-0 al helemaal. Met uitstekend veldspel en het goed benutten van de flanken hebben we SHO helemaal ondersteboven gespeeld. Dat we het begin van de tweede helft even niet alert waren, neem ik voor lief.  We pakten daarna de draad weer op.”

Show

De voortekenen voor veel goals begonnen al in de derde minuut toen Robert Steemers alleen voor SHO-doelman Raymond Kuipers verscheen. Kuipers kon toen nog redden. In de zevende minuut moest hij alsnog capituleren, Jochie Sebrechts rondde bekwaam af: 1-0. Ter Leede was toen helemaal los. In een tijdsbestek van 35 minuten stond er 5-0 op het scorebord. Dam scoorde de 2-0, Vincent Ammerlaan de 3-0 en toen was het weer de beurt aan Dam, die zijn hattrick voltooide met de 4-0 en 5-0.

Wat Ter Leede vandaag etaleerde was groots. De ene goal was nog mooier dan de andere. Het was smullen op de Roodemolen, zou Willem van Zuilen zeggen. SHO kwam er nauwelijks aan te pas. Twee kopballetjes en een afstandsschot waren de enige wapenfeiten van de ploeg van Jeroen Rijsdijk.

Ter Leede speelde frank en vrij, maar startte de tweede helft slapjes. SHO profiteerde gelijk via Joey Kleijn: 5-1. SHO mocht er even aan ruiken, maar het was Ter Leede dat scoorde via Mitchell Kappenberg: 6-1. En het ging maar door. Voor SHO was het zaak om de schade beperkt te houden. Daarin slaagde de ploeg niet.  Ter Leede liep via Tom van der Vlugt en nogmaals Ammerlaan uit naar 8-1. De wedstrijd werd ook nog 20 minuten onderbroken door een blessure van grensrechter Van der Schans. Het deerde Ter Leede geen moment.