De zoektocht naar een nieuwe spits heeft voor Ter Leede effect gesorteerd. De Sassenheimers hebben zich voor het sluiten van de markt verzekerd van de diensten van Carlito Fermina. De nieuwe aanvaller stond maandagavond al op het trainingsveld.

Fermina begon met voetballen bij Vitesse Delft en speelde later in de jeugdopleidingen van Feyenoord, ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam. Voor laatstgenoemde club kwam hij tot twee optredens in de Eredivisie. Een echte doorbraak bleef uit, waarna periodes bij Almere City en NAC Breda volgden.

Avonturen in Griekenland en Italië 
In het seizoen 2021/2022 kende Fermina een buitenlands avontuur bij de Griekse derdedivisionist Anagennisi Ierapetras, waarna hij vorig jaar zomer terugkeerde op Nederlandse bodem. Zijn verblijf op Sportpark Dijkpolder bleek bij Excelsior Maassluis bleek van korte duur, want een halfjaar later tekende de spits bij het Italiaanse Alghero 1945.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Ter Leede zijn vervolgstap is. Het aantrekken van een ‘nummer 9’ zal ook trainer Niek Oosterlee tevreden stemmen. De coach sprak kort voor de start van de competitie tegen VIDB zijn ongenoegen uit dat er eigenlijk geen centrumspits in zijn selectie aanwezig was.

“Rowdy (van der Putten, red.) heeft in december keurig aangegeven te gaan vertrekken naar FC Lisse. We hebben acht maanden de tijd gehad om iemand te vinden die op zijn plek kan spelen, maar zijn daar niet in geslaagd. Dat is voor nu even heel vervelend.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Oosterlee start seizoen met ‘onevenwichtige’ selectie: ‘Belangrijk dat de jongens succeservaringen krijgen’
Check ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!


POPULAIRE BERICHTEN