In de strijd om promotie naar de Derde Divisie heeft Ter Leede een gelijkspel overgehouden aan de confrontatie met Odin’59 (1-1). In een open duel dat onder tropische omstandigheden werd afgewerkt, kregen beide ploegen in Sassenheim genoeg kansen kregen om te scoren. Gelet op het spelbeeld mochten de Sassenheimers niet ontevreden zijn met de puntendeling. Volgende week zaterdag is de return in Heemskerk en kan het nog alle kanten op.

De ploeg van trainer Henk Wisman had het in de beginfase lastig met de bezoekers. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Heemskerk al snel op voorsprong kwam. Na het openingsdoelpunt loerden de bezoekers op de counter en lieten het initiatief aan Ter Leede. In de ogen van Henk Wisman speelde zijn ploeg niet de beste eerste helft van dit seizoen. ,,Wij speelden het eerste halfuur slecht. We waren te slap, dekte onvoldoende door. Daarentegen creëerden wij wel een aantal goede kansen.”

,,In aanvallend opzicht deden we het goed, maar verdedigend was het slecht. Aanvallend gezien ontbrak de effectiviteit op zo’n moment. Ik heb geen idee waar de matige start aan ligt. Wij hadden net zoveel last van het weer als zij, en de wedstrijd van dinsdag speelde ook geen rol. Dat is zoeken naar excuses en dat doe ik niet graag.”

Oussama Siali kon zich nog niet onderscheiden zoals afgelopen dinsdag

In de tweede helft hadden de Sassenheimers hun zaken verdedigend beter voor elkaar. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de thuisploeg meer risico nemen door achterin één tegen één ten spelen. Odin’59 wist hier niet van te profiteren, al kregen ze in de fase daarvoor wel een aantal kansen. In de eindfase ontbrak het de bezoekers aan scherpte en finesse. Een oude voetbalwet deed weer van zich spreken. Wie de kansen zelf niet afmaakt, krijgt er vaak de rekening voor gepresenteerd.

,,Wij spelen thuis en dan wil je winnen. Het verschil tussen afgelopen dinsdag en vandaag zit in de uitvoering.”

Ter Leede deed wat het kon en kwam via Marc de Kruijs langszij. De behendige buitenspeler werd vanuit het middenveld diep gestuurd en zocht zijn directe tegenstander op, sneed binnendoor en schoot de bal met zijn chocoladebeen in de korte hoek. In het resterende deel van de wedstrijd roken de Sassenheimers dat er meer in zat, maar een doelpunt wisten de geel-roden niet meer te maken.

Henk Wisman was in de tweede helft content over zijn verdediging, maar minder tevreden over het aanvallende gedeelte. ,,In de tweede helft creëerden wij minder kansen, maar stond het verdedigend beter. Wij stonden achter en toen gingen we één op één spelen om te proberen de gelijkmaker te maken, maar daarmee neem je risico. Wij spelen thuis en dan wil je winnen. Het verschil tussen afgelopen dinsdag en vandaag zit in de uitvoering.”

,,De eindfase in het aanvallende gedeelte was de tweede helft weer minder. Van de week ga ik nadenken over wat het beste strijdplan is voor de return. Maar eerst deze wedstrijden analyseren om te kijken wat er goed ging en wat er beter kan. Zij zijn een ploeg die wat achterover leunen en heel snel in de omschakeling is en daaruit hebben zij ook hun mogelijkheden uit gecreëerd”, aldus een realistische Wisman.

Volgende week is de return in Heemskerk in de strijd om een plaats in de Derde Divisie. Als Ter Leede zowel verdedigend als aanvallend zijn niveau kan halen dan is promotie mogelijk.

Ter Leede – Odin’59 1-1 (0-1). 7. Hardenberg 0-1, 67. De Kruys 1-1

Ter Leede: Constantin, Boelee (82. Vierbergen), Arroyo, Robertson, Kappenberg, Bok, De Kruys, Van Stijn (75. Van den Berg), Ammerlaan, Siali (65. Schreurs), Troost.

Foto’s: Hans Schalk