Terwijl Jeffrey Bok met een paar andere teamgenoten van Ter Leede een hapje aan het eten is, vertelt hij aan de telefoon over de wedstrijd tegen sv DFS. Daaruit kon eigenlijk maar één conclusie worden getrokken: een goede eerste helft werd achtervolgd door een slechte tweede helft. Maar de mannen van Henk Wisman namen wel met succes een volgende horde richting het kampioenschap: 0-2.

Al na een kwartier spelen kregen de Sassenheimers een dikverdiende penalty in Opheusden. „Via een corner kwam de bal bij Steven Wajer terecht. Een verdediger van hun kwam vrij lomp inlopen en haalde Steven onderuit’’, was Bok duidelijk over de strafschop. „Vervolgens kon ik hem vanaf elf meter binnenschieten en stonden we al snel op een belangrijke 0-1 voorsprong.’’

Verschil helften
Via een corner kopte Rob Zandbergen, met nog tien minuten in de eerste helft te spelen, de 0-2 binnen. Met een comfortabele voorsprong ging Ter Leede de kleedkamers opzoeken, maar na de rust ging het allemaal niet meer van een leien dakje.

„De eerste helft was echt goed, we lieten het balletje gaan en kwamen verdiend op 0-2 voorsprong. Daarnaast hadden we nog een extra penalty verdiend, maar de scheidsrechter besliste anders. In de tweede helft gingen we achteruit lopen en hanteerde sv DFS de lange bal. We konden niet meer in ons spel komen. Gelukkig kregen zij ook geen grote kansen, dus kwamen we eigenlijk nooit echt in de problemen.’’

,,We gaan er alles aan doen om kampioen te worden. Met de sfeer in het team zit het goed.”

Daarmee werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. De laatste maanden werd er vooral minder sprankelend voetbal gespeeld en daar leek dit duel dan ook geen verandering in te komen. Maar het allerbelangrijkste waren de punten die weer naar Sassenheim mee werden genomen.

„We kunnen echt nog wel mooi spel laten zien, alleen komt dat er niet heel veel meer uit. Het is de laatste tijd vaak dat we de ene helft goed voetbal laten zien en de andere helft beduidend minder is. Hoe dat komt? Dat is lastig te bepalen. Misschien gaat de hele ploeg op twee gedachten hinken. De ene helft wil de score verder uitbreiden en de andere helft van het team wil de overwinning over de streep trekken. We zullen dit weer gaan analyseren in de nabespreking van dit duel.’’

Kampioenschap
Met nog vier wedstrijden te gaan, wil Ter Leede er alles aan doen om de koppositie vast te houden en straks op 25 mei in de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande de schaal in ontvangst te nemen.

„We gaan dinsdag eerst de wedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord spelen in de Districtsbeker en dan kunnen we op zaterdag 4 mei de competitie weer hervatten uit tegen Spijkenisse. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden. Met de sfeer in het team zit het goed. Nu maar hopen dat het kwartje nu wel de goede kant opvalt’’, doelde Bok op de wedstrijd tegen Argon van twee jaar geleden waarin de Sassenheimers het kampioenschap in het laatste duel verspeelde.

Archieffoto: Hans Schalk