Ter Leede is de koppositie in de Hoofdklasse A kwijt. Net als streekgenoot Noordwijk liepen de Sassenheimers averij op. Het werd 2-2 tegen Smitshoek en daarmee mocht de ploeg van Henk Wisman nog content zijn. De gelijkmaker van Vincent Ammerlaan viel pas twee minuten voor tijd vanaf de strafschopstip. Achilles Veen was de lachende derde en heroverde het lijstaanvoerderschap.

Uitblinker bij Ter Leede, Jonathan Robertson, had gemengde gevoelens na afloop van de wedstrijd. ,,Met dit punt moeten we nog blij zijn achteraf. We hadden gelijk door moeten drukken het eerste kwartier. We wisten dat we met Smitshoek een moeilijke tegenstander zouden treffen en hebben er zeker niet te makkelijk over gedacht. De tweede helft waren we een stuk scherper en schroefden we het tempo goed op. Alleen kwamen we niet tot scoren. De 1-2 was zuur, maar gelukkig kwamen we toch nog op gelijke hoogte.”

Ter Leede-doelman Bogdan Constantin probeert een aanval van Smitshoek te verijdelen

Het duel toonde grote uitersten. Ter Leede kwam vanaf de aftrap ijzersterk uit de startblokken en binnen een minuut was Jeffrey Bok trefzeker met zijn achtste goal van het seizoen: 1-0. Vervolgens vochten de bezoekers zich terug in de wedstrijd.

Smitshoek zat er bovenop en op basis van het spel was de vraag gerechtvaardigd waarom de ploeg uit Barendrecht zo laag op de ranglijst staat. Na een serie aanvallen en knappe reddingen van Ter Leede-doelman Bogdan Constantin werd het rond de 32e minuut 1-1 door Alex Rekondie. Dat had niet nodig geweest als Ter Leede wat effectiever te werk had gegaan. Inzetten van Ammerlaan, Bok, Mitchell Kappenberg en Toon Zwetsloot brachten geen succes. Een ander manco was de balcirculatie die te weinig over de grond werd gespeeld. De steekpass ontbrak, de ruimtes waren zeer klein en er werd veel balverlies geleden. Ook was Smitshoek-doelman Mike van de Wijngaart in goeden doen, zowel in het eerste als tweede bedrijf.

Marc de Kruys en zijn directe tegenstander in een fel duel verwikkeld

Vooral in de tweede helft hield Van de Wijngaart zijn ploeg op de been, Schoten van Ammerlaan en Kappenberg en kopballen van Zwetsloot en Marc de Kruys verdienden een beter lot. De verwachte Sassenheimse goal viel aan de andere kant en daarmee leek de wedstrijd beslist. Een bittere pil voor Ter Leede, dat zich bijeen raapte en toch nog een slotoffensief inzette. Achteraf bezien mocht de ploeg van Wisman het ene punt koesteren. Na een vermeende handsbal ging de bal (makkelijk) op de stip. Clubtopscorer Ammerlaan faalde niet vanaf elf meter en schoot zijn twaalfde seizoenstreffer binnen: 2-2.

Robertson: ,,Volgende week de topper tegen Noordwijk. Een voetballende ploeg. Dat kan een interessante wedstrijd gaan worden. Beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel. Ondanks dit toch wel teleurstellende resultaat gaan we optimistisch naar de wedstrijd toeleven.”

Ter Leede –Smitshoek 2-2. (1-1). 1. Bok 1-0, 32. Rekondie 1-1, 81. Verburg 1-2, 88. Ammerlaan 2-2 (strafschop).

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans, Robertson, Kappenberg (75. Troost), Zwetsloot, Dingjan (81. Van Stijn), Bok, Ammerlaan, De Kruys (75. Van der Kooye)

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportpics