Het was vandaag goed vertoeven op sportpark de Roodemoolen bij Ter Leede-ASWH. Een aantrekkelijke eerste helft (1-1) voorspelde veel goeds voor de tweede helft. Maar het resultaat na rust was minder voor de Sassenheimers. De ploeg van Henk Wisman verloor met 1-4. ,,Van onze kant is het eigenlijk schandalig wat we hebben laten zien de tweede helft”, aldus Mike Boelee.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide oefenmeesters positief gestemd. Beide ploegen wonnen hun laatste twee wedstrijden. ASWH wilde opnieuw winnen en Ter Leede achterhalen op de ranglijst. Die missie slaagde voor de manschappen van Michel Langerak.

ASWH won verdiend, stelde Langerak: ,,Eigenlijk hadden we in de eerste helft al het verschil moeten maken. Ik blijf erbij dat de 1-1 gewoon onnodig viel in een periode dat wij verder uit hadden moeten lopen. De beste kansen waren voor ons, alleen scoorden we niet op die belangrijke momenten.”

Ter Leede kwam goed uit de startblokken en deelde de eerste speldenprikjes uit. Het was echter ASWH dat scoorde na een kwartier spelen. De veel opkomende Peter Verhoeve bediende Michael van Dommelen, die de 0-1 aantekende. Daarvoor had ASWH al een grote mogelijkheid onbenut gelaten.

Wakker

De tegengoal schudde de Sasenheimers gelijk wakker. Van beide kanten werden er goede en verrassende combinaties op de mat gelegd. Het leidde tot zeer aantrekkelijk voetbal. En dat werd alleen maar mooier, toen Robert Steemers na 33 minuten na een uitstekende dieptebal van Jochie Sebrechts op snelheid de 1-1 binnenschoot. De wedstrijd was weer geheel open.

Ter Leede-verdediger Mike Boelee: ,,Na de gelijkmaker van Robert had ik het gevoel dat we moesten doordrukken. Het lukte jammer genoeg niet om met een voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft worden we simpel opgerold.”

Boelee kon het niet duidelijker formuleren. Tussen de 52e en 67e minuut stelde de ploeg van Langerak orde op zaken. Belangrijk was het inbrengen van Serghinio van Axel-Dongen. Hij had al snel succes en zette zijn ploeg rond de 58e minuut op 1-2. Vervolgens ging het snel. Alex van Dommelen maakte zijn tweede doelpunt en Van Axel-Dongen scoorde de 1-4.

Teken van leven

Het leek gedaan met de aspiraties van Ter Leede, of toch niet? ASWH geloofde het wel en Ter Leede kreeg de laatste zes minuten nog drie uitstekende kansen. Een vrije trap van Mitchell Kappenberg toucheerde de onderkant van de lat en Tom van der Vlugt was de keeper al gepasseerd, maar kwam niet tot scoren. Vlak daarna voorkwam doelman Stef Doedee ook nog een zeker doelpunt. Het bleef 1-4, maar Ter Leede had zomaar een paar doelpunten extra kunnen scoren.

Langerak was er na de wedstrijd nog kwaad over. ,,Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, bij een 1-4 voorsprong met nog een kleine zes minuten te spelen. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.”

Boelee was behoorlijk ontdaan door de nederlaag. ,,Wij kwamen weer niet scherp uit de kleedkamer de tweede helft. De ruimtes op het middenveld waren zo groot, het was onbegonnen werk. De middenvelders van ASWH hebben een wereldmiddag gehad, denk ik. Bij vlagen liepen ze er zo doorheen. Van onze kant is het eigenlijk schandalig wat we hebben laten zien de tweede helft.” Duidelijker kon hij het niet formuleren.