Ter Leede is overtuigend doorgedrongen tot de vierde ronde van de Districtsbeker. Het verpulverde tweedeklasser SC Monster, competitiegenoot van Valken ’68, met grote cijfers: 11-1. Marc de Kruys was met vier goals de grote man. Ook Oussama Siali (3) en Jeffrey Bok (2) scoorden meerdere keren. 

,,Wij scoren weer heel snel in de wedstrijd”, constateerde coach Henk Wisman genoegzaam. ,,Dat is altijd een groot voordeel. Je speelt dan gelijk een stuk makkelijker. Het ijs was gebroken en daarna liepen we in het vervolg van de eerste helft gestaag uit. De jongens waren scherp moet ik zeggen. Ze bleven gaan om doelpunten te maken. Speltechnisch heb ik leuke acties gezien. Halverwege was het 4-0 en dus gespeeld. Na de rust speelden we ze stuk en haalden we zelfs dubbele cijfers. Met zo’n uitslag moet je dan tevreden zijn”, aldus Wisman.

Vis in het Sassenheimse water
Een van de smaakmakers was Oussama Siali. De tweebenige aanvallende middenvelder scoorde drie goals. Siali voelt zich vanaf het moment dat hij zich aansloot bij Ter Leede als een vis in het water. Hij was eigenlijk gehaald voor het tweede elftal. Maar al snel bleek dat hij veel meer in zijn mars heeft. Wisman had gelijk al gezien dat hij een parel in huis had gehaald.

ter-leede-2

Siali speelde bij Zeeburgia in de Eerste Klasse en had het daar naar zijn zin, maar wilde een niveautje hoger. De Hoofdklasse. Bij Ter Leede kreeg hij de kans en dat bevalt. Van beide kanten.

Siali: ,,Het ging lekker vandaag en we zijn weer een ronde verder. Het lijkt me een mooie uitdaging om ver te komen in de beker. Ik scoorde vandaag driemaal en heb een lekkere wedstrijd kunnen spelen. Het was voor mij al snel duidelijk dat we deze pot gingen winnen. Dat voelde ik gelijk al. Er is toch een flink niveauverschil van twee klasses. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. De uitslag zegt genoeg. Een lekkere opwarmer voor volgende week als we Zwaluwen treffen. Dan zal het ongetwijfeld anders zijn tegen een sterkere tegenstander. Maar eerst dinsdag tegen FC Lisse. De koploper van de Derde Divisie. Ik ben benieuwd hoe we ons tegen deze sterke tegenstander kunnen houden.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)