Onder aanvoering van captain en meesteroppepper Mike Boelee heeft Ter Leede dinsdagavond uit geslagen positie de finale weten te bereiken van de nacompetitie. De thuisploeg won dik verdiend met 3-0, en poetste daarmee de 2-0 nederlaag in en tegen Staphorst weg. Het mocht doelman Bogdan Constantin overigens wel dankbaar zijn. De goalie voorkwam vijf minuten voor tijd met een wereldredding de 2-1 van Martijn Brakke. In de extra tijd sloeg Ter Leede alsnog toe via Oussama Siali, die de bevrijdende 3-0 achter Rene Oosterhof schoot.

Vincent Ammerlaan was na afloop van de wedstrijd vol lof over het team. ,,Als je alleen al kijkt naar Boelee, hoe hij bezig is, dan is dat gewoon genieten. Ook na de rust neemt hij gelijk het voortouw. Die gozer heeft een wedstrijdmentaliteit van heb ik jou daar. Constant loopt hij je op te peppen dat het gaat lukken. We zijn door en dat was de insteek vandaag. We hebben het geflikt. Ik ben ontzettend trots op de jongens. We gaan er vol vertrouwen in zaterdag hier op eigen terrein.”

,,Wat een wedstrijd zeg! De toeschouwers hebben geen klagen gehad vanavond.”

Staphorst was niet bepaald naar Sassenheim afgereisd om een open potje te komen voetballen. En dat valt te begrijpen als je met 2-0 voorstaat. Consolideren en de voorsprong vasthouden was het devies voor de ploeg Jan Vlap. Toch mogen we concluderen dat clubs uit de Bollenstreek Staphorst niet erg goed lijken te liggen. Vorig jaar was de ploeg kansloos tegen FC Lisse en nu was Ter Leede te sterk. De manschappen van Wisman speelden tegen Staphorst een uitstekende wedstrijd, maar vergaten snel afstand te nemen. Dat de rust gehaald werd met 0-0 was een klein wonder.

Oussama Siali was met twee treffers van grote waarde voor zijn team

Met goed combinatievoetbal in de kleine ruimte, afgewisseld met aanvallen over de flanken was het smullen geblazen op sportpark De Roodemolen. Maar de zo noodzakelijke doelpunten wilden maar niet vallen. Drie kopkansen van o.a Ammerlaan, Marc de Kruys en Tomas Arroyo gingen naast. Een inzet van Jeffrey Bok raakte de lat. Ook werd een bal van Bok twee maal van de lijn gehaald. Hij was ongrijpbaar en een voortdurende plaag voor de defensie van Staphorst. De ploeg van Vlap kon er weinig tegenover stellen. De gasten werden alleen een paar keer gevaarlijk via schoten vanuit de tweede lijn van Brakke.

Spektakel
Het werd een tweede helft om niet snel te vergeten. Met nog een half uur op de klok werd het pompen of verzuipen voor de manschappen van Wisman. In de 59e minuut brak Siali de ban. Eerst raakte hij nog de lat, maar een paar minuten later was hij wel trefzeker. Als een slangenmens worstelde hij zich langs drie man en schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0. Het gaf de ploeg van Wisman vleugels. Dat resulteerde zes minuten later in de 2-0. Bok schoot koelbloedig binnen.

Jeffrey Bok was een ware plaaggeest voor de verdedigers van Staphorst

Het hek leek van de dam maar daarna brak ging Staphorst zich ook in de debatten mengen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kon het twee kanten op. Beide ploegen hadden weinig trek in een verlenging. Vijf minuten voor het einde leek het alsnog mis te gaan met Ter Leede, maar was Constantin de redder in nood. Ter Leede maakte er dit seizoen nogal eens een gewoonte van om in de extremis toe te slaan. Dit keer was het Siali die de 3-0 binnenschoot.ijn tweede treffer van de avond was van ongekende waarde.

,,Die dag extra rust komt in de voorbereiding naar de wedstrijd toe niet slecht uit.”

,,Wat een wedstrijd zeg! De toeschouwers hebben geen klagen gehad vanavond”, genoot Wisman nog na. ,,Dat wij winnend uit de strijd komen, is verdiend. Staphorst ging pas voetballen toen wij op 2-0 kwamen. Feit is wel dat we de eerste helft zeker een paar goals hadden moeten maken, dan voetbal je een stuk makkelijker de tweede helft.”

Wisman zag de strijdwijze uiteindelijk alsnog beloond. ,,In de tweede helft spelen we ze aardig zoek door het hoge tempo en scoren we tweemaal. Toen werd het spannend en kon het twee kanten op. Dat we dan weer in de eindfase de 3-0 maken is geweldig voor de jongens en de staf.” Het vizier kan nu op de finale.  ,,We gaan ons nu prepareren op ODIN ’59 aanstaande zaterdag. Die dag extra rust komt in de voorbereiding naar de wedstrijd toe niet slecht uit.”

Ter Leede – Staphorst 3-0 (0-0). 59. Siali 1-0, 64. Bok 2-0. 90. Siali 3-0

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Troost, Robertson, Kappenberg, (84. Schreurs), Zwetsloot, Siali, De Kruys, Ammerlaan, Bok.

Foto’s: Hans Schalk