Ter Leede-verdediger Renee Troost ligt er voor zo’n zes tot acht weken uit met een knieblessure. De 28-jarige verdediger heeft de binnenband van zijn rechterknie afgescheurd. De voetballer moest zich in de wedstrijd tegen ASV Swift al na een minuut of tien laten vervangen.

Troost hoorde de uitslag maandagmiddag in het ziekenhuis na het maken van een röntgenfoto. ,,En ik moet morgen weer”, vertelt de teleurgestelde verdediger. ,,Dan onderga ik een MRI-scan om te kijken of er niet nog meer kapot is. Maar voor mijn gevoel is dat niet het geval. Het voelt beter aan dan afgelopen zaterdag.”

De Almeerder raakte geblesseerd in een onschuldig duel. ,,Het gebeurde in een aanvallende situatie”, legt Troost uit. ,,Ik ging mee met een vrije trap en wilde me uitstrekken om bij de bal te komen. Die viel vlak voor een centrale verdediger van Swift. Mijn been kwam op de grond terecht en mijn tegenstander raakte me op m’n kuit. Daardoor klapte m’n knie naar binnen. Ik heb het nog even geprobeerd na dat moment, maar voelde gelijk dat het mis was.”

Het is voor de blonde voetballer de eerste keer in zijn carrière dat hij een zware blessure heeft. En dat valt hem zwaar. ,,Ik heb nu een spalk gekregen, dat houdt mijn been strak en recht. Ik mag m’n been een week niet buigen of überhaupt gebruiken. Het is balen. Ik heb dit soort blessures nog nooit gehad. Geen knie, geen lies. Ja, een dikke enkel, maar dan mocht ik na twee weken weer voetballen. Maar dit is nieuw voor me.”

Troost kwam deze zomer over van Rijnsburgse Boys. Daarvoor speelde hij IJslandse Breidablik Kopavogur, AGOVV, Almere City FC en de voorloper van die club FC Omniworld.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)