Voor Ter Leede staat er zelfverklaard al weken niets meer op het spel. De Sassenheimers die tweede staan in de Hoofdklasse A en al een periode op zak hebben, focussen zich volledig op de nacompetitie. De 4-1 zege op Nootdorp en het 2-2-gelijkspel tussen concurrenten Noordwijk en Hoek veranderde daar dan ook niets aan.

,,Is dat zo?”, reageert Stefan Kraaijvanger op het bericht dat Ter Leede op vier punten van Noordwijk is gekomen, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. ,,Dat is helemaal niet belangrijk. Wel voor Noordwijk, want die hebben daarmee de titel wel binnen.”

Oneerlijke strijd
Zelf had Ter Leede een makkelijke middag tegen zwakke broeder Nootdorp. Binnen tien minuten stond het al 2-0 door treffers van Ian van Otterlo en een eigen doelpunt. Het werd ook nog 3-0 door Jeffrey Bok. Daarmee was de koek wel op op De Roodemolen, zag ook Kraaijvanger.

,,Na rust was het matig. Zij kwamen nog terug tot 3-1 en kregen nog een kans op 3-2. De organisatie stond niet meer goed en het werd wat gemakzuchtig. Dat is voetbal eigen, maar willen we in de nacompetitie presteren, dan moeten we de focus 90 minuten vasthouden. Dat is nu ons doel. En allemaal heel blijven.”


Stefan Kraaijvanger gaat een luchtduel aan

De wedstrijd van Ter Leede bewees exact waarom Kraaijvanger en z’n mannen niet meer echt geloven in de titel. Noordwijk krijgt nu een serie van tegenstanders die Kraaijvanger omschrijft als ‘een groot gat tussen de top en de rest’. ,,Noordwijk gaat misschien één keer gelijkspelen, maar normaliter winnen ze al die potjes. Het verschil in niveau in deze klasse is groot. En wij hebben zelf nog een zwaar programma. Om te beginnen met SteDoCo volgende week.”

Vizier op de nacompetitie
Voor Ter Leede is alleen de eindklassering in de competitie nog van belang. Hoe hoger je in de competitie eindigt, hoe groter de kans is dat je een minder sterke tegenstander treft, zo is de redenering. Ter Leede moet twee knock-out-rondes overleven om te promoveren.

,,Maar dat is ook niet helemaal waar. Misschien heb je liever wel een degradant uit de Derde Divisie die in een slechte flow zit. Volgens mij koersen we nu af op een tweestrijd met een club uit de Hoofdklasse B. Ach we zien het wel. Eerst maar eens de vorm van voor de winterstop terugvinden. Anders wordt promotie een lastig verhaal. Als je met een goede vorm eraan begint, geloof ik toch dat je het meer in eigen hand hebt. Al blijft het altijd een momentopname.”

Ter Leede – Nootdorp 4-1 (3-0). 5. Van Otterlo 1-0, 6. eigen doelpunt 2-0, 29. Bok 3-0, 89. Siali 4-1.

Ter Leede: Van der Does, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Van der Lans, Mouchih, Zwetsloot, Van Otterloo, De Kruys, Van den Berg, Bok

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO