Voor Ter Leede staat er zelfverklaard al weken niets meer op het spel. De Sassenheimers die tweede staan in de Hoofdklasse A en al een periode op zak hebben, focussen zich volledig op de nacompetitie. De 4-1 zege op Nootdorp en het 2-2-gelijkspel tussen concurrenten Noordwijk en Hoek veranderde daar dan ook niets aan.

,,Is dat zo?”, reageert Stefan Kraaijvanger op het bericht dat Ter Leede op vier punten van Noordwijk is gekomen, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. ,,Dat is helemaal niet belangrijk. Wel voor Noordwijk, want die hebben daarmee de titel wel binnen.”

Oneerlijke strijd
Zelf had Ter Leede een makkelijke middag tegen zwakke broeder Nootdorp. Binnen tien minuten stond het al 2-0 door treffers van Ian van Otterlo en een eigen doelpunt. Het werd ook nog 3-0 door Jeffrey Bok. Daarmee was de koek wel op op De Roodemolen, zag ook Kraaijvanger.

,,Na rust was het matig. Zij kwamen nog terug tot 3-1 en kregen nog een kans op 3-2. De organisatie stond niet meer goed en het werd wat gemakzuchtig. Dat is voetbal eigen, maar willen we in de nacompetitie presteren, dan moeten we de focus 90 minuten vasthouden. Dat is nu ons doel. En allemaal heel blijven.”


Stefan Kraaijvanger gaat een luchtduel aan

De wedstrijd van Ter Leede bewees exact waarom Kraaijvanger en z’n mannen niet meer echt geloven in de titel. Noordwijk krijgt nu een serie van tegenstanders die Kraaijvanger omschrijft als ‘een groot gat tussen de top en de rest’. ,,Noordwijk gaat misschien één keer gelijkspelen, maar normaliter winnen ze al die potjes. Het verschil in niveau in deze klasse is groot. En wij hebben zelf nog een zwaar programma. Om te beginnen met SteDoCo volgende week.”

Vizier op de nacompetitie
Voor Ter Leede is alleen de eindklassering in de competitie nog van belang. Hoe hoger je in de competitie eindigt, hoe groter de kans is dat je een minder sterke tegenstander treft, zo is de redenering. Ter Leede moet twee knock-out-rondes overleven om te promoveren.

,,Maar dat is ook niet helemaal waar. Misschien heb je liever wel een degradant uit de Derde Divisie die in een slechte flow zit. Volgens mij koersen we nu af op een tweestrijd met een club uit de Hoofdklasse B. Ach we zien het wel. Eerst maar eens de vorm van voor de winterstop terugvinden. Anders wordt promotie een lastig verhaal. Als je met een goede vorm eraan begint, geloof ik toch dat je het meer in eigen hand hebt. Al blijft het altijd een momentopname.”

Ter Leede – Nootdorp 4-1 (3-0). 5. Van Otterlo 1-0, 6. eigen doelpunt 2-0, 29. Bok 3-0, 89. Siali 4-1.

Ter Leede: Van der Does, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Van der Lans, Mouchih, Zwetsloot, Van Otterloo, De Kruys, Van den Berg, Bok

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)