Maar liefst drie verdedigers vertrekken na dit seizoen bij Ter Leede: Rob Zandbergen, Stefan Kraaijvanger en Floris Mulder nemen afscheid. Daar tegenover staat dat de Sassenheimse club vier talenten vanuit de eigen jeugd doorschuift naar de hoofdselectie. 

Zandbergen (27) heeft aangegeven te gaan uitkijken naar een nieuwe uitdaging, die overigens nog niet bekend is. De defensieve steunpilaar, die twee jaar geleden overkwam van FC Rijnvogels en ook voor Quick Boys en Rijnsburgse Boys uitkwam, maakte er nooit een geheim van dat Rijnsburg ‘zijn cluppie’ is. Gezien zijn ervaring en leeftijd is een stap hogerop ook geen gekke gedachte.

De 28-jarige Kraaijvanger zal waarschijnlijk geen nieuwe club zoeken. De ervaren verdediger maakte in de zomer van 2017 de overstap van VVSB naar Sassenheim en gaat zich nu richten op zijn carrière als voetbaltrainer. Dat vereist veel studie zowel theoretisch als praktisch bij zijn oude club VVSB, is te lezen op de clubwebsite van Ter Leede.

De derde mandekker die vertrekt, is Mulder, die afgelopen zomer overkwam van Eemdijk. Hij verhuist na dit seizoen naar eersteklasser Sportlust ’46 uit Woerden.

Keepers
Ter Leede zal verder op zoek moeten naar nieuwe doelmannen, aangezien Glenn Teunissen en Ruben van der Does ook vertrekken. Voor het tweetal is nog geen nieuwe club bekend. Van der Does heeft aangegeven op een lager niveau te willen keepen.

Wel blijft trainer Henk Wisman aan. De Amsterdammer wordt volgend seizoen geassisteerd door Ger Oudshoorn en Berry van Neyhof. Aan Wisman de taak om de talenten uit de eigen jeugd in te laten stromen. Daan Prins (keeper), Tom Kroon, Onno Loeliger en Jimmy Brugman worden in ieder geval overgeheveld naar de A-selectie en ook Ruben Hoyer, Luca Schut en Steven Waijer blijven de Sassenheimse club trouw.

Ter Leede

Blijft:  Henk Wisman (trainer), Mike Boelee, Michael Bekkers, Ian van Otterlo, Robert Steemers, Ruben Hoyer, Luca Schut, Steven Waijer

Nieuw: Daan Prins (keeper), Tom Kroon, Onno Loeliger, Jimmy Brugman (eigen jeugd)

Vertrekt: Rob Zandbergen (onbekend), Stefan Kraaijvanger (stopt), Floris Mulder (Sportlust’46), Glenn Teunissen (onbekend), Ruben van der Does (onbekend), Martijn Lagendijk (trainer reserves, Teylingen)

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Ter Leede straft puntenverlies van RKAV Volendam nu wel af’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO