Makkelijk ging het absoluut niet tegen Jong FC Den Bosch, maar Ter Leede won zaterdagmiddag nipt tegen de beloften die in de tweede helft lang met tien man speelden. De opluchting was na afloop daarom groot. Het clublied galmde door de kleedkamer van de Sassenheimers. Na de 2-1 overwinning nestelden de mannen van Henk Wisman zich voorlopig in de bovensten regionen van de competitie.

De rode kaart voor Jong FC Den Bosch speelde een hoofdrol in de wedstrijd op sportpark De Roodemolen.  De rood-gelen hadden het al lastig genoeg tegen de blauwhemden. Maar na een kopstoot van Omar Boulamhayam werden de rollen omgedraaid.

De ploeg van Henk Wisman moest het spel opeens gaan maken en dat bleek in de wedstrijd tegen de ploeg van Erik van der Ven een lastige opgave. Juist dominant voetbal tonen en één-op-één achterin had de ploeg van Wisman vooraf een beetje van de hand gedaan.

Omzetting
„De laatste weken merkten we dat het drukzetten niet goed genoeg beheersen. Bij vlagen gaat dat uitstekend, maar de hele wedstrijd volhouden blijkt een lastigere klus voor ons. Daardoor worden we soms teveel uitgespeeld. Als één iemand te laat is of of één iemand verzaakt, dan word je als snel weggespeeld.”

,,Daarom hebben we maandag even met elkaar gezeten en besloten om iets meer vanuit de controle te voetballen tegen moeilijke tegenstanders’’, aldus Rob Zandbergen die daarmee aangaf dat het strijdplan iets anders was dan we van de mannen uit Sassenheim gewend zijn.

„De restverdediging stond goed, maar in de omschakeling maakten we een paar cruciale fouten.”

Het strijdplan werd dan wel gewijzigd, maar Ter Leede heeft het de afgelopen jaren wel vaker lastig gehad als de bezoekers een rode prent zagen. Zo ook zaterdag. Op een of andere manier wist de ploeg uit Sassenheim zich weer geen raad met de overtalsituatie die gecreëerd werd. Ook deze keer leek het de foute kant op te gaan toen Dilivio Hoffman vlak na de rode kaart de 0-1 binnenschoot.

De bezoekers kregen grote kansen op meer, maar keeper Michael Bekkers en Zandbergen redden cruciaal op uitbraken van de ploeg uit Den Bosch. „De restverdediging stond goed, maar in de omschakeling maakten we een paar cruciale fouten, waardoor ze er zo onderuit konden voetballen met hun snelle spelers. We hadden mazzel dat we daarna niet nog een keer een doelpunt tegen kregen’’, aldus Wisman over de uitvallen van de blauwhemden na de rode kaart.

Verdienste
De Sassenheimers gingen daarna opzoek naar de gelijkmaker en die kregen ze op gelukkige wijze via een eigen doelpunt van Mats Deijl. Even later maakte Zandbergen de 2-1 vanaf de strafschopstip, nadat Brayan Mosquera Caicedo gevloerd werd in de zestien.

Scoren lijkt dit seizoen een lastige opgave voor de ploeg van Wisman. Ter Leede heeft heel veel kansen nodig om een doelpunt te maken. Dat zag ook Wisman. „Zij komen onder druk te staan en dat is ook onze verdienste. Of een speler van ons ‘m erin kopt of een speler van de tegenstander, maakt mij helemaal niks uit. De momenten ervoor hebben we gewoon teveel kansen laten liggen.’’

Ter Leede – Jong FC Den Bosch 2-1 (0-0) 59. Hoffman 0-1, 73. Deijl (eigen doelpunt) 1-1, 82. Zandbergen 2-1

Ter Leede: Bekkers, Boelee, Zandbergen, Kraaijvanger, Mulder, Zwetsloot, Van der Lans (71. Wajer), Van Otterlo, Mosquera Caicedo, Van den Berg (45. Steemers), Dam (80. Tavilla)

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Van Dam: ,,Het kan gebeuren dat het niet klikt”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA