Het Zeeuwse HSV Hoek kwam met negen punten uit drie wedstrijden vol zelfvertrouwen naar Sportpark De Roodemoolen zaterdagmiddag. Bij Ter Leede was het daarentegen een beetje rumoerig. De laatste twee wedstrijden werden verloren tegen respectievelijk Barendrecht en Harkemase Boys en daarnaast was er nog het incident rondom Ian van Otterlo die vorige week tegen de ploeg uit Friesland plotseling in de rust ging douchen. Maar de Sassenheimers toonden tegen het nog ongeslagen elftal uit Zeeland karakter en boekten een 3-2 overwinning.

„Hoek is gewoon een titelkandidaat, dus we wisten dat het een hele zware wedstrijd ging worden’’, keek Steef Roodakkers van tevoren misschien toch een beetje op tegen het duel. „We hadden het liefste twaalf punten uit vier wedstrijden gehad, maar als ik het rijtje ploegen bekijk dat we tot nu toe hebben gehad, zijn dat allemaal goede teams. We weten waar we staan en dus zijn dit heerlijke bonuspunten.’’

De winst werd wel op een andere manier behaald dan we van Ter Leede gewend waren. Waar de Sassenheimse club normaal vaak het balbezit heeft, kopieerde de thuisploeg eigenlijk het spel van HSV Hoek door veel in te zakken en vanuit de counter te spelen. De ploeg uit Zeeland had daar veel moeite mee.

„Door ons spel vandaag werd de lijn naar mij toe ook iets meer geopend’’

„We speelden vandaag echt goed vanuit de discipline’’, vond ook doelpuntenmaker Omar Limon. „We zakten in als collectief en konden er een paar keer goed uitkomen. Twee goals kwamen vanuit de counter en alle doelpunten werden perfect uitgespeeld. Eigenlijk scoorden we uit drie kansen, drie keer.”

Rol Limon
Daarbij viel de rol van de spits ook op. Buiten het feit dat de aanvaller één keer scoorde en een assist gaf, was hij erg belangrijk in de omschakeling door balvast te zijn en de bal op de juiste momenten af te leggen op zijn medespelers. Hij deed dat beter dan normaal en dat merkte Limon zelf ook.

„Ik werd ook iets anders ingespeeld dan in andere wedstrijden. Door ons spel vandaag werd de lijn naar mij toe ook iets meer geopend en daardoor kon ik beter mijn momenten kiezen om aanspeelbaar te worden. Zoiets verschilt denk ik ook per duel.’’

Roodakkers zag ook dat zijn spits goed tot zijn recht kwam. Tegelijkertijd vindt hij dat Limon rondom de zestien meter nog beter is en daarom zal het countervoetbal niet elke wedstrijd gehanteerd worden. „Het is een optie om zo te spelen. De rol van Omar was vandaag zeker in de eerste helft echt fantastisch. Na de rust heeft hij zich weggecijferd voor de ploeg om vervelend te zijn voor de tegenstander.’’

Na een moeilijke eerste tien minuten, waarin HSV Hoek veel druk naar voren gaf, kwam Ter Leede al snel op voorsprong via Dirk Hoekstra. Na een half uur stond het zelfs 3-0 door goals van Robert Steemers en Limon.

„Hiervoor hadden we natuurlijk twee duels op rij verloren, dus we waren vandaag extra gedecideerd om de wedstrijd te winnen’’

Terecht overwinning
Nog voor de rust werd het 3-1, omdat keeper Michael Bekkers in eerste instantie de bal zomaar inleverde bij de tegenstander. Sami Mouchih maakte vervolgens een overtreding en via een pingel maakte Rik Impens de 3-1. In de tweede helft konden beide ploegen nog een paar keer scoren, maar alleen Ruben de Jager wist het net nog te vinden namens het elftal van Lieven Gevaert.

„Het werd nog heel even spannend’’, zag ook Limon. „Het was een zwaarbevochten zege, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen, want we waren de betere ploeg. Hiervoor hadden we natuurlijk twee duels op rij verloren, dus we waren vandaag extra gemotiveerd om de wedstrijd te winnen en ik denk dat we dat ook wel hebben laten zien.’’

Ter Leede – HSV Hoek 3-2 (3-1) 13. 1-0 Hoekstra, 20. Steemers 2-0, 30. Limon 3-0, 36. Impens 3-1, 90. De Jager 3-2.

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Hoekstra, Van der Lans, Mouchih, Echahbouni, Robertson, Wajer (45. Van Otterlo), Steemers, Limon (87. Van den Berg), Bok (81. Caicedo).

Foto’s: Hans Schalk