Ter Leede staat weer even met beide benen op de grond. Het verloor van Zwaluwen met 1-3 en leed de tweede seizoensnederlaag. Zwaluwen is altijd lastig voor Ter Leede, zo bleek maar weer eens. Werd het vorig seizoen op de Roodemolen in de slotseconden 1-1, nu werd pijnlijk verloren van de equipe van Joop Hiele.

Coach Henk Wisman was reëel na de 1-3 nederlaag. ,,Vooral na rust hebben we te onnauwkeurig gespeeld. We hebben de kansen gehad, ook in de tweede helft, maar scoren niet. We waren vandaag in de eindpassing veel te slordig. In de afwerking waren we ook matig en het geluk zat ons ook niet echt mee. Dan zit de kans erin dat je er eentje om je oren krijgt. Dat het nog 1-3 werd, kwam omdat we ruimte weg gingen geven om de 2-2 te forceren.”

Hiele, oud-doelman van Feyenoord, was op zijn beurt zeer content met de drie punten. ,,Als we deze wedstrijd ook hadden verloren, hadden we nog meer gezakt op de ranglijst. We winnen hier vandaag, omdat we durfden te voetballen.” De eerste periodetitel is nog in zicht voor Ter Leede, want ook Noordwijk verloor. Het is wel dringen geblazen bovenin. Vooral Rijnvogels profiteerde optimaal, want die ploeg staat nu bovenaan.

Bok
Over de gehele wedstrijd kreeg Ter Leede – zoals door Wisman aangestipt – de beste kansen. Maar dat bood geen soelaas. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg twee goede mogelijkheden. Eerst raakte Tony Schreurs de onderkant van de lat en even later had Jeffrey Bok pech met harde inzet die net naast ging. En zoals een oude voetbalwet voorschrijft viel de treffer aan de andere kant. Grote pechvogel was Tomas Arroyo die ongelukkig de 0-1 in eigen doel binnenschoot rond de 26e minuut. De opgelopen schade werd binnen vier minuten gerepareerd door Jeffrey Bok. Met een rake schuiver waren de verhoudingen weer in evenwicht.

Bok. ,,Het was lekker dat we snel terugkwamen tot 1-1. We gingen daarna vol voor de 2-1, met de rust in zicht. Het is jammer dat het geluk ontbrak in die laatste fase voor de rust.” Bok doelde op de kansen van Ammerlaan en Kurbegovic. Laatstgenoemde schampte in de slotseconden de paal. De 1-1 bleef wonderwel staan met de rust.

ZwaluwenIn het tweede bedrijf zette Zwaluwen gelijk weer aan. Maar de kansen waren weer voor Ter Leede. Bok schoot schitterend in. maar de bal werd verwerkt tot corner door keeper Nick Sanders. Arroyo wilde zijn fout bij de 0-1 goedmaken, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald.

Naarmate de tweede helft vorderde, werden de aanvallen van Zwaluwen steeds gevaarlijker. Dat werd met nog een kwartier op de klok uitgebuit. Uit een corner viel de 1-2. De geheel vrijstaande Grootenboer schoot snoeihard de 1-2 binnen. Een fikse domper voor Ter Leede, dat furieus op zoek ging naar de gelijkmaker. Met de gegeven ruimte wist Zwaluwen wel raad. In de 85e minuut viel de beslissing uit een snelle spelhervatting. Adil Akanioui maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde de 1-3. Ter Leede kan weer uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week staat er een bekerwedstrijd op de rol, tijd voor herstel.

Ter Leede – Zwaluwen 1-3 (1-1).  26. Arroyo 0-1 (eigen doelpunt),  29. Bok 1-1. 75. Grootenboer 1-2, 85. Akanioui 1-3.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Kewal, Kappenberg, Bok, (70. Dam) Kurbegovic, Ammerlaan, Ait El Houssi, Schreurs, Van der Kooye.

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportpics