Smitshoek verloor al vier keer dit seizoen van een ploeg uit de Bollenstreek, maar een vijfde keer lieten de Barendrechters zich niet gebeuren. Op bezoek bij Ter Leede boekte de hekkensluiter een verrassende 0-1 zege. ,,Dit mogen we onszelf kwalijk nemen”, verzuchtte spits Mike Dam. ,,Verliezen van de nummer laatst is onder ons niveau.”

Ter Leede kreeg het deksel op de neus. De Sassenheimers voerden de regie, maar weigerden te scoren. Een kwartier voor tijd sloeg Smitshoek wel toe. ,,Op zich speelden we best goed, de bal ging goed rond en we zetten vroeg druk, zoals we altijd doen op ons eigen veld. Alleen de bal wilde er niet in. Ik denk dat als wij vijftig procent van de kansen hadden benut, het 7-0 had geworden. Maar elke keer zat de keeper of een verdediger ertussen.”

Ook Dam ging niet vrijuit. ,,In normale doen had ik er drie gemaakt. Ik kreeg kansen die er normaal altijd ingaan.”

Gebrek aan scherpte

Volgens Dam had een gebrek aan scherpte zijn ploeg parten gespeeld. ,,Een wedstrijd tegen de onderste is voor ons net zo moeilijk of misschien wel moeilijker dan een hooggeklasseerde ploeg. Dan geven we altijd honderd procent, onbewust was het misschien nu toch allemaal vijf procent minder. We moeten allemaal individueel voor de spiegel gaan staan en ons afvragen of we er wel alles aan hebben gedaan.”

Al met al liet Ter Leede een goede kans onbenut om te stijgen op de ranglijst. Dam: ,,We wisten dat de topteams tegen elkaar zouden spelen. Bij winst hadden we op de derde plaats gekomen. Met nog drie tegenstanders uit het rechterrijtje voor de winterstop hadden we ons een perfecte uitgangspositie kunnen creëren. We moeten ons verplichten om uit de komende drie duels negen punten te halen.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)