Smitshoek verloor al vier keer dit seizoen van een ploeg uit de Bollenstreek, maar een vijfde keer lieten de Barendrechters zich niet gebeuren. Op bezoek bij Ter Leede boekte de hekkensluiter een verrassende 0-1 zege. ,,Dit mogen we onszelf kwalijk nemen”, verzuchtte spits Mike Dam. ,,Verliezen van de nummer laatst is onder ons niveau.”

Ter Leede kreeg het deksel op de neus. De Sassenheimers voerden de regie, maar weigerden te scoren. Een kwartier voor tijd sloeg Smitshoek wel toe. ,,Op zich speelden we best goed, de bal ging goed rond en we zetten vroeg druk, zoals we altijd doen op ons eigen veld. Alleen de bal wilde er niet in. Ik denk dat als wij vijftig procent van de kansen hadden benut, het 7-0 had geworden. Maar elke keer zat de keeper of een verdediger ertussen.”

Ook Dam ging niet vrijuit. ,,In normale doen had ik er drie gemaakt. Ik kreeg kansen die er normaal altijd ingaan.”

Gebrek aan scherpte

Volgens Dam had een gebrek aan scherpte zijn ploeg parten gespeeld. ,,Een wedstrijd tegen de onderste is voor ons net zo moeilijk of misschien wel moeilijker dan een hooggeklasseerde ploeg. Dan geven we altijd honderd procent, onbewust was het misschien nu toch allemaal vijf procent minder. We moeten allemaal individueel voor de spiegel gaan staan en ons afvragen of we er wel alles aan hebben gedaan.”

Al met al liet Ter Leede een goede kans onbenut om te stijgen op de ranglijst. Dam: ,,We wisten dat de topteams tegen elkaar zouden spelen. Bij winst hadden we op de derde plaats gekomen. Met nog drie tegenstanders uit het rechterrijtje voor de winterstop hadden we ons een perfecte uitgangspositie kunnen creëren. We moeten ons verplichten om uit de komende drie duels negen punten te halen.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)