„Ik had een beetje het idee of we een doordeweekse wedstrijd moesten spelen’’, zei Ter Leede-aanvaller Jeffrey Bok na de gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Den Bosch over het late tijdstip van het gespeelde duel. Waar de Sassenheimers normaal gesproken gewend zijn om 14:30 uur af te trappen, speelden de mannen van Henk Wisman nu om 18:00 uur. Het deerde de Sassenheimse formatie uiteindelijk niet, want de ploeg ging met de winst aan de haal in Den Bosch (0-2).

Het leverde voor de spelers van Ter Leede een andere voorbereiding op dan normaal. Voorafgaand aan de lange busreis stond er dan ook een maaltijd op de spelersgroep te wachten.

„Van tevoren aten we met z’n allen pasta op de club om alvast wat warms te hebben gegeten. Door het late tijdstip had ik echt het idee dat we een doordeweekse wedstrijd moesten spelen. Het gaf wel een apart gevoel, maar niet meer dan dat”, blikte Bok terug op de wedstrijdvoorbereiding.

Eerste thuisnederlaag Jong FC Den Bosch
De mannen van Wisman lieten zien dat deze wedstrijd per se gewonnen moest worden. De Sassenheimers hadden na vorige week ook wel degelijk wat recht te zetten, toen het thuis pijnlijk onderuit ging tegen Swift (1-2). Ditmaal waren de rood-gelen wel bij de les.

„Vorige week was het van onze kant gewoon een totale ‘offday’. Daar hebben we deze week ook goed met z’n allen over gesproken. Alleen moesten we dat wel weer zo snel mogelijk vergeten en ons focussen op deze wedstrijd.’’

„Het is natuurlijk extra lekker dat we het nu wel afstraffen.’’

Dat het een heel lastig uitduel zou worden tegen Jong FC Den Bosch – in de strijd om de tweede plek – was van tevoren duidelijk. De ploeg uit de hoofdstad van Brabant had dit seizoen thuis nog geen enkele keer verloren. Alleen tegen DFS werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Daar werden de spelers van Ter Leede op voorhand dan ook voor gewaarschuwd.

„Dat hoorden we wel, maar we wisten ook wat wij konden’’, vertelde Bok, die zelf na acht minuten al de openingstreffer kon binnentikken, nadat de Bossche goalie een voorzet van Robert Steemers aantikte.

De rest van de eerste helft werd er weinig weggegeven en kon het elftal van Wisman met een voorsprong gaan rusten. De tweede helft had de Sassenheimse ploeg het wat lastiger, maar de overwinning kon uiteindelijk worden gevierd. „Zij brachten twee nieuwe spelers in en die zorgden wel voor wat gevaar. Maar we hebben met z’n allen heel solide verdedigd. Gelukkig maakten we halverwege de tweede helft de 2-0 via Robert (Steemers, red.). Toen was het wel klaar.’’

Gat met RKAV Volendam
Zo werd er een hele knappe overwinning geboekt op Jong FC Den Bosch. Koploper RKAV Volendam liet voor de derde keer op rij punten liggen en zo kroop Ter Leede weer iets dichter bij de Volendammers. Het gat is nu nog vijf punten. „Dat is fijn, maar het gat is er nog steeds met ons. In deze klasse weet je nooit wat er elke week gaat gebeuren, want iedereen kan van elkaar winnen. Het is natuurlijk extra lekker dat we het nu wel afstraffen.’’

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘SJC kan eigen vraag niet beantwoorden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda