„Ik had een beetje het idee of we een doordeweekse wedstrijd moesten spelen’’, zei Ter Leede-aanvaller Jeffrey Bok na de gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Den Bosch over het late tijdstip van het gespeelde duel. Waar de Sassenheimers normaal gesproken gewend zijn om 14:30 uur af te trappen, speelden de mannen van Henk Wisman nu om 18:00 uur. Het deerde de Sassenheimse formatie uiteindelijk niet, want de ploeg ging met de winst aan de haal in Den Bosch (0-2).

Het leverde voor de spelers van Ter Leede een andere voorbereiding op dan normaal. Voorafgaand aan de lange busreis stond er dan ook een maaltijd op de spelersgroep te wachten.

„Van tevoren aten we met z’n allen pasta op de club om alvast wat warms te hebben gegeten. Door het late tijdstip had ik echt het idee dat we een doordeweekse wedstrijd moesten spelen. Het gaf wel een apart gevoel, maar niet meer dan dat”, blikte Bok terug op de wedstrijdvoorbereiding.

Eerste thuisnederlaag Jong FC Den Bosch
De mannen van Wisman lieten zien dat deze wedstrijd per se gewonnen moest worden. De Sassenheimers hadden na vorige week ook wel degelijk wat recht te zetten, toen het thuis pijnlijk onderuit ging tegen Swift (1-2). Ditmaal waren de rood-gelen wel bij de les.

„Vorige week was het van onze kant gewoon een totale ‘offday’. Daar hebben we deze week ook goed met z’n allen over gesproken. Alleen moesten we dat wel weer zo snel mogelijk vergeten en ons focussen op deze wedstrijd.’’

„Het is natuurlijk extra lekker dat we het nu wel afstraffen.’’

Dat het een heel lastig uitduel zou worden tegen Jong FC Den Bosch – in de strijd om de tweede plek – was van tevoren duidelijk. De ploeg uit de hoofdstad van Brabant had dit seizoen thuis nog geen enkele keer verloren. Alleen tegen DFS werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Daar werden de spelers van Ter Leede op voorhand dan ook voor gewaarschuwd.

„Dat hoorden we wel, maar we wisten ook wat wij konden’’, vertelde Bok, die zelf na acht minuten al de openingstreffer kon binnentikken, nadat de Bossche goalie een voorzet van Robert Steemers aantikte.

De rest van de eerste helft werd er weinig weggegeven en kon het elftal van Wisman met een voorsprong gaan rusten. De tweede helft had de Sassenheimse ploeg het wat lastiger, maar de overwinning kon uiteindelijk worden gevierd. „Zij brachten twee nieuwe spelers in en die zorgden wel voor wat gevaar. Maar we hebben met z’n allen heel solide verdedigd. Gelukkig maakten we halverwege de tweede helft de 2-0 via Robert (Steemers, red.). Toen was het wel klaar.’’

Gat met RKAV Volendam
Zo werd er een hele knappe overwinning geboekt op Jong FC Den Bosch. Koploper RKAV Volendam liet voor de derde keer op rij punten liggen en zo kroop Ter Leede weer iets dichter bij de Volendammers. Het gat is nu nog vijf punten. „Dat is fijn, maar het gat is er nog steeds met ons. In deze klasse weet je nooit wat er elke week gaat gebeuren, want iedereen kan van elkaar winnen. Het is natuurlijk extra lekker dat we het nu wel afstraffen.’’

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘SJC kan eigen vraag niet beantwoorden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA