„Het was echt bedroevend, het leek het weer wel’’, grapte Robert Steemers na afloop van de wedstrijd tegen ODIN’59 (2-2). Tegen de stugge ploeg uit Heemskerk kwam Ter Leede er nauwelijks doorheen. Tot echte kansen kwam de thuisploeg niet, want het spel was daar te traag voor. Mike Boelee had even voor de gelijkmaker al zijn aanvoerdersband half afgedaan en had klaarblijkelijk de moed al een beetje opgegeven. Toch maakten de Sassenheimers in de blessuretijd nog de gelijkmaker.

„We hebben uiteindelijk wel de mentale weerbaarheid om de 2-2 te maken’’, kon Steef Roodakkers nog een positief puntje uit het spel halen. „Maar het was natuurlijk niet best van onze kant.’’

Voorzetten
Vooraf wist Ter Leede dat het tegen ODIN’59 tegen een muur aan zou lopen, dat de Heemskerkers een ploeg hebben die op de counter loert. De ploeg van Roodakkers ging met die informatie helemaal verkeerd om.

De Sassenheimse middenvelder Ian van Otterlo probeert normaal altijd veel tussen de linies te lopen en vanuit daar gevaarlijk te worden. Alleen had de middenvelder daarvoor weinig ruimte vanwege het verdedigende spel van de bezoekers. Het werd hem ook nog eens moeilijker gemaakt door z’n eigen spelers, omdat Steemers en Brayan Caicedo veelal naar binnentrokken en in een trechter van spelers liepen. De Sassenheimers hadden juist behoefte aan iemand die een goede voorzet kon geven.

„Zo’n soort voetballer als Benjamin gaan wij wel vaker nodig hebben dit seizoen.’’

„Er was een bepaald moment in de wedstrijd dat we een echte rechtspoot nodig hadden die de bal vanaf de zijkant achter de verdediging kon leggen’’, vond ook Roodakkers.

Debutant Benjamin van Aken, die Caicedo aan het einde van de wedstrijd verving, was in de tien minuten die hij speelde, juist gevaarlijk met zijn voorzetten vanaf de rechterkant. Daarbij gaf hij ook nog eens de voorassist bij de 2-2 op Omar Limon die hem vervolgens doorkopte op Steemers. Een type zoals Van Aken had Ter Leede eigenlijk de gehele wedstrijd al nodig.

„Dat is lastig om zelf te bepalen’’, bleef de 19-jarige aanvaller bescheiden. „Ik kreeg als opdracht om hard te werken, veel diep te lopen en proberen goede voorzetten vanaf de zijkant te geven.’’

„Zo’n soort voetballer als Benjamin gaan wij wel vaker nodig hebben dit seizoen”, zag Roodakkers zaterdag gelijk. ,,Hij voetbalt simpel en houdt het veld breed. Dat ontbreekt er bij ons nog wel eens aan.’’

Terecht gelijkspel
Na de zwakke eerste helft, waarin de Sassenheimers op een 0-1 achterstand kwamen en ODIN’59 de beste kansen had om zelfs nog verder uit te lopen, greep Roodakkers in. Hij haalde linksback Sami Mouchih eruit. Jonathan Robertson nam zijn plek over en Sohaib Echahbouni kwam op het middenveld te staan.

„Jonathan kon in balbezit ook als extra middenvelder gebruikt worden.’’

„We brachten Sohaib, omdat we meer pit in het elftal wilden hebben’’, gaf Roodakkers zijn keuze aan. „Daarnaast stonden we 0-1 achter, dus we moesten wat forceren. Jonathan kon in balbezit ook als extra middenvelder gebruikt worden.’’

De tweede helft begon veel beter en de schitterende 1-1 van Steemers, die met een omhaal scoorde, liet dan ook niet lang op zich wachten, maar daarna zakte het spel weer in. In de slotfase scoorden zowel ODIN’59 als Ter Leede en moesten beide ploegen de punten delen.

Ter Leede – ODIN’59 2-2 (0-1) 16. Brandsma 0-1, 56. Steemers 1-1, 87. Dikker 1-2, 90. Steemers 2-2.

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Hoekstra, Boelee, Mouchih (45. Echahbouni), Robertson, Zwetsloot, Van Otterlo, Caicedo (79. Van Aken), Limon, Steemers.