Ter Leede heeft in de wedstrijd tegen DFS zijn spierballen getoond door op wilskracht het duel met 4-2 te winnen. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Henk Wisman, maar na de rode kaart van debutant Dirk Hoekstra, in de tweede helft, kwamen de bezoekers snel terug van 3-0 tot 3-2. In een ander spelsysteem liet de ploeg uit Sassenheim zien dat het ook vanuit de counter uitstekend kan voetballen en trok het de wedstrijd naar zich toe.

Rond de zestigste minuut van de wedstrijd was er voor Ter Leede nog niks aan de hand. De thuisploeg stond met 3-0 voor en was dominant genoeg om er nog wat goals bij te maken. Enkele minuten later veranderde de wedstrijd door een rode kaart voor debutant Hoekstra, die speelde vanwege een blessure bij Mike Boelee. De rechtsback trok in scoringspositie een speler van DFS aan zijn arm en kon inrukken. De penalty werd daarna feilloos binnengeschoten door Remy Raterink.

Vlak daarna maakte de ploeg van Scott Calderwood via Lucien Dors snel de aansluitingstreffer. Wisman baalde na afloop vooral van de snelle tegengoals die de Sassenheimers tegen kregen in de fase na de rode kaart.

,,Na de rode kaart zag je dat zij meer in de problemen kwamen dan wij.”

„We stonden met 3-0 voor in de rust en alsnog maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Twee keer kwamen die gasten via de zijkanten door op momenten dat het niet hoeft. Ik was niet boos op Dirk (Hoekstra, red.), maar het was niet handig om op die positie een overtreding te maken.’’

Counter
Zo kantelde de wedstrijd volledig om in het voordeel van de bezoekers. Even leek het erop dat DFS door ging drukken om de gelijkmaker te forceren. Maar met het inbrengen van Jordly Petronia als rechtsback werd de rust achterin hersteld.

In een 4-4-1-formatie kwamen de counter mogelijkheden ontzettend goed tot zijn recht. Met snelle spelers als Jeffrey Bok, Bryan Caicedo en Robert Steemers hadden de tien spelers van Ter Leede meer kansen dan de elf van het team uit Opheusden. En dat stemde vleugelverdediger Jonathan Robertson logischerwijs tevreden.

Ian van Otterlo wordt gefeliciteerd na z’n goal in de eerste helft

„We hebben het met zijn allen goed opgepakt. Voorin hebben we genoeg snelle mensen om een wat teruggetrokken spelsysteem te hanteren. Na de rode kaart scoorden zij nog wel twee keer, maar zag je dat zij daarna meer in de problemen kwamen dan wij. Tegelijkertijd hebben we voor de rust aangetoond dat we voetballend ook goed uit de voeten kunnen. Dat is wel een groot voordeel van ons team. We zijn van meerdere markten thuis.’’

Effectief
Dat kwam in de eerste helft naar voren, want het liep uitstekend bij de ploeg van Wisman. Via goals van Ian Van Otterlo, Bok en Steemers kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Met veel diepgang werd DFS af en toe weggetikt door Ter Leede. Vooral de effectiviteit van de Sassenheimers viel in positieve zin op.

,,Voornamelijk in de omschakeling en in het drukzetten kunnen we nog grote vooruitgang boeken.’’

„Vandaag maakten we de kansen wel af, maar vorige week tegen de amateurs van Feyenoord kregen we tien goede kansen die er ook in moesten. Dat lukte toen niet. Daardoor speelden we met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.’’

Flow
In de slotfase maakte Jim Gillissen aan alle onzekerheden een einde door de 4-2 te maken. Door de overwinning op het team uit Opheusden bleef de ploeg uit Sassenheim voor de zesde keer op rij ongeslagen. Alles lijkt op dit moment de goede kant op te vallen voor het elftal van Wisman.

,,De goals worden over het algemeen makkelijker gemaakt en we krijgen minder doelpunten tegen. Je merkt dat we met zijn allen in een goede flow terecht zijn gekomen. Toch zie ik nog genoeg verbeterpunten. Voornamelijk in de omschakeling en in het drukzetten kunnen we nog grote vooruitgang boeken.’’

Tekst: Roy van der Meij