Ter Leede heeft zich dinsdagavond door een 2-1 zege op SC Feyenoord geplaatst voor de halve finales in de Districtsbeker. Misschien nog wel belangrijker: de Sassenheimers veroverden bovendien een ticket voor de ‘grote’ KNVB-beker van volgend seizoen.

Van onderschatting kon op De Roodemolen geen sprake zijn. De spelers van Ter Leede vertelden de hele week tegen elkaar dat Feyenoord het niveau van de Derde Klasse ontstijgt en ze herinnerden er fijntjes aan dat Katwijk in de achtste finales nog het onderspit dolf tegen de Rotterdammers.

Ter Leede begon dan ook scherp en geconcentreerd aan het duel. De ploeg van trainer Henk Wisman creërde al in het eerste kwartier de nodige kansen, maar verzuimde de trekker over te halen. Mike Dam schoot rakelings over, Tony Schreurs speelde de bal net te ver voor zich uit, waardoor doelman Patrick Bentem redding kon brengen en Vincent Ammerlaan raakte met een kopbal de lat.

Schrik vrij

Feyenoord had het aanvankelijk moeilijk en kwam er sporadisch uit. Een schotje van Paul Norbruis was een eenvoudige prooi voor keeper Bogdan Constantin en rechtsback Matthew Jones verraste de Sassenheimse defensie, maar slaagde er niet in om Constantin te omspelen. Diezelfde Constantin kwam met de schrik vrij toen Ferry van Lare het vanaf een meter of veertig probeerde.

Juist op het moment dat Feyenoord beter in de wedstrijd kwam, sloeg Ter Leede na een half uur spelen toe. Een voorzet van de uitstekend spelende Schreurs werd gemist door Dam, waarna Robert Steemers er als de kippen bij was om de 1-0 achter Bentem te schieten. Dam had de score nog voor rust moeten verdubbelen, ware het niet dat het lobje van de spits niet overtuigend genoeg was.

In de tweede helft was het spel van Ter Leede minder fris en frivool te noemen. De geblesseerde Schreurs moest de strijd halverwege staken en dat had duidelijk invloed op het aanvalsspel van de nummer vier in de Hoofdklasse B. De Sassenheimers kregen al snel de rekening gepresenteerd. Invaller Reginald Faria was Mitchell Kappenberg te snel af en zette Constantin op het verkeerde been: 1-1.

Handen vol

De thuisploeg had zijn handen vol aan de koploper in de Derde Klasse D. Danilo Pedrini mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Maarten de Bruijn hem in de 56e minuut geen rood gaf en een strafschop tegen na een duidelijke overtreding van de linkervleugelverdediger op Jones.

Feyenoord was van slag en de wedstrijd kantelde in het voordeel van Ter Leede. Kansen leverde het veldoverwicht in het laatste half uur ook op. Steemers ging slordig om met een grote mogelijkheid en de ongelukkige Dam was in een paar scrimmages voor het Rotterdamse doel gevaarlijk.

Toch kon de 2-1 niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 68e minuut. Pedrini legde de bal panklaar voor de voeten van Ammerlaan, die het leer alleen nog maar de juiste richting hoefde te geven. Feyenoord probeerde het in de slotfase nog wel, maar Ter Leede gaf de voorsprong niet meer weg en stuit in de volgende ronde op eersteklasser RKAVV, dat topklasser Barendrecht knap wist uit te schakelen.

,,Dit was een belangrijke zege voor de club en de spelers”, zei Steemers. ,,Het stond op ons lijstje om de halve finales te halen, daar hebben we de ploeg voor. In de voorbereiding hebben we nog van RKAVV gewonnen, maar we mogen die ploeg niet onderschatten. Ze winnen niet voor niks van Barendrecht. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar ik ga ervan uit dat we die ook winnen.”

Ter Leede – SC Feyenoord 2-1. 27. Steemers 1-0. 52. Faria 1-1, 68. Ammerlaan 2-1.

Ter Leede: Constantin; Van der Plas, Kewal, Kappenberg, Pedrini; Ait El-Houssi, Sebrechts, Ammerlaan; Schreurs (46. De Ridder), Dam (82. Van Wijk) en Steemers.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer