De einduitslag deed hoger uitvallen dan de werkelijke verhoudingen op het veld, maar Ter Leede is er weer niet in geslaagd om in een topwedstrijd als winnaar van het veld te stappen. In de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam ging het vooral in de tweede helft mis, maar 0-4 was een geflatteerde einduitslag volgens Stefan Kraaijvanger.

Zoals vaker dit seizoen waren de mannen van Henk Wisman sterk in de beginfase van de wedstrijd. De Sassenheimers kregen een paar goede mogelijkheden via Joey van den Berg op de 1-0.

„We speelden in de eerste helft een prima pot. Joey kreeg een één-op-één-kans. Die moet je in dit soort wedstrijden gewoon afmaken. Vlak daarna was het nogmaals Joey die een kopkans naast knikte’’, zo begon Kraaijvanger over de kansen die Ter Leede kreeg.

„In dit soort wedstrijden moet je een ‘killer’ voor de goal zijn om een wedstrijd te beslissen.’’

Terwijl Ter Leede verzuimde om de 1-0 te maken, was de tegenstander wel effectief. Bij de allereerste mogelijkheid die RKAV Volendam kreeg, was het direct raak.

„Ik stond er zelf met mijn rug naartoe, dus kon het niet goed zien. De scheidsrechter zei dat Mike Boelee een duw in de rug van zijn tegenstander gaf en wees resoluut naar de strafschopstip. We kwamen dus 1-0 achter, maar er was eigenlijk nog niks aan de hand.’’

Goed mis
Dat bleek ook in de rest van de eerste helft, want de Sassenheimers kregen nog een paar goede mogelijkheden via onder andere Robbert Steemers. Toch ging het in de tweede helft goed mis.

Ook de ballenjongen is niet zo blij met de Sassenheimse nederlaag

„De 2-0 kwam via balverlies op het middenveld. De bal kwam bij de linksbuiten terecht en hij scoorde met een mooi schot in de kruising. De bal werd nog aangeraakt door een speler van ons. Dat maakte het extra zuur. Wie weet waar de bal was beland als hij ‘m niet had aangeraakt? Daarna gingen we wat forceren door een extra verdediger voorin te zetten. Daardoor kregen zij wat meer ruimte en konden ze via twee counters de derde en de vierde goal maken.’’

Zo werd Ter Leede op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. Sinds vorige week speelde de ploeg van Wisman iets meer vanuit de controle tegen goede ploegen die bovenin meedraaien. Was de omschakeling naar een nieuwe speelstijl dan misschien de reden waarom de uitslag zo hoog uitviel?

,,Je kan het wijten aan een gebrek aan kwaliteit en ervaring in de ploeg.”

„Nee dat vind ik niet, sterker nog dat ging juist een stuk beter dan vorige week. Tegen Jong FC Den Bosch dachten we er misschien wat makkelijk over, maar daar was deze week geen sprake van.’’

Topwedstrijd
Weer wist de ploeg van Wisman niet te winnen in een topwedstrijd. Dat was vorig seizoen eveneens het geval tegen Noordwijk en SteDoCo. Kraaijvanger ziet een negatieve trend ontstaan voor de rood-gelen.

,,In dit soort wedstrijden moet je een ‘killer’ voor de goal zijn. Je moet de wedstrijd beslissen in die paar kansen die je krijgt. We hebben moeite met scoren en dat breekt ons tegen dit soort tegenstanders op. Daarnaast kan je het wijten aan een gebrek aan kwaliteit en ervaring in de ploeg. We hebben het daar onderling wel over met elkaar, maar het moet ook weer niet een te groot ‘issue’ worden, want daar schiet je zelf ook niks mee op.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hans Schalk