De spreekwoordelijke bloedeloze 0-0, waarmee beide ploegen loon naar werken zouden hebben gekregen, was al bijna op het wedstrijdformulier bijgeschreven, toen Niels van Veen FC Rijnvogels op de valreep drie kostbare punten leek te bezorgen. Bijna in het laatste fluitsignaal volgde alsnog de koude douche voor de van Heek-formatie toen Guillaume Clinckemaillie met een fantastisch krul de kruising wist te vinden. Daarmee was het ‘zo gewonnen, zo geronnen’ voor de bezoekers. Door de late 1-1 voelde de remise toch nog als een nederlaag aan.

,,Als het 0-0 was gebleven had iedereen daar na afloop vrede mee kunnen hebben”, bekende Peter Messemaker na afloop. De doelman sprong echter een gat in de lucht toen Van Veen de drie punten èn een plezierige terugreis op de valreep veilig leek te stellen voor zijn ploeg. ,,Nu loopt het toch op een domper uit. Daar kun je natuurlijk niet omheen, maar we moeten ook kijken naar de hele wedstrijd. Daarin was Hoek toch de betere ploeg. We hadden het ontzettend lastig op het hobbelige en drassige veld. Dan is het toch een groot nadeel als je vaak op kunstgras speelt. De omstandigheden waren vandaag niet in ons voordeel, maar dat wisten we vooraf al. Dat mag geen excuus zijn”, aldus een teleurgestelde Messemaker.

Hoek heerste voor de thee, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks. Het bleef bij dreigen, waarbij Sander van der Horst zijn doelman op de doellijn met het hoofd wel een keer te hulp moest schieten. Aan dat spelbeeld veranderde gedurende de rest van het duel weinig. Hoek combineerde redelijk goed, zoals het dat met name na de winterstop steeds doet, maar eenmaal beland in de vijandelijke zestien kwam het ook nu stootkracht tekort om dat gegeven in doelpunten te vertalen. Bij FC Rijnvogels waren Van Veen en Pieter van den Breggen voor de pauze nog dicht bij de openingstreffer, maar ook hier ontbrak het aan de broodnodige precisie.

Een echte beauty

Ook na de thee was Hoek in grote delen de bovenliggende partij , maar mocht juist Rijnvogels iets meer aanspraak maken op de openingstreffer. Nadat Clinckenmaillie het doel veel te hoog had gezocht, strandde Van Veen op goalie De Jonghe in dit niet hoogstaande duel. Ook Rob Zandbergen rook nog aan de 0-1, maar ook dit keer kwam De Jonghe als overwinnaar uit de strijd. Het venijn zat’m deze middag weer eens in de staart. Dat beaamde ook Messemaker: ,,Je kunt stellen dat we momenteel niet de toppen van ons kunnen bereiken. Daarvoor ging er vanmiddag teveel mis. Dan ben je des te blijer dat het toch nog lijkt te gaan lukken.” Van Veen wilde met een stift een voorzet afleveren en plotseling belandt de bal pardoes in de goal.

,,Dan mag je het eigenlijk niet meer weggeven. De manier waarop dat gebeurde was echter bijzonder fraai, hoe vreemd dat uit mijn mond vreemd zal klinken. Een echte beauty. Ikzelf heb nog net niet staan applaudisseren bij de 1-1. Tja, op dat moment ben je met andere dingen bezig en als je dan later hoort dat Noordwijk vanmiddag verloren heeft, hadden we ook nog goede zaken kunnen doen op de ranglijst. Die gelijkmaker zat ons dan ook goed dwars toen het laatste eindsignaal klonk. Dat kost ons alsnog twee punten. Daarnaast kon ik vanmiddag voor de tiende keer dit seizoen de nul houden. Dat feest ging ook al niet door, zodat we gewoon in mineur eindigden. Dat moeten we volgende week tegen Deltasport rechtzetten.”

Hoek-FC Rijnvogels 1-1 (0-0). 89. 0-1 Van Veen, 90+2 Clinckenmaillie 1-1.

FC Rijnvogels: Messemaker, Soomer, J. Zandbergen, Wijmer, ten Hoope, Kooij, Van den Breggen, Van der Horst, R. Zandbergen (82. Onderwater), Van Veen, Beijersbergen.

Foto: website Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)