Naam: Stefan Rijnders
Leeftijd: 36
Functie: Verslaggever en redacteur. Clubwatcher van Ter Leede, Foreholte en Teylingen.
Achtergrond: Jurist, met een eigen  webredactioneel bedrijf (Rijger Webredactie).

Beste prestatie
,,Het is een schitterend seizoen geweest, maar ik wil er twee prestaties even uitlichten: de halve finale van VVSB en de zegereeks, uitmondend in promotie, van SJC. Allebei op hun eigen manier indrukwekkend.”

Tegenvaller
,,Het mislopen van promotie voor Noordwijk wordt (terecht) vaak genoemd. Ik heb ze niet vaak zien spelen, maar wanneer ik ze zag, vond ik ze erg goed voetballen. Te goed voor wat er volgend seizoen van de Hoofdklasse over is. Ook vond ik het jammer voor Katwijk dat ze titel misliepen op de laatste speeldag. Ik had het Dick Schreuder en zijn mannen wel gegund. Ik heb dit seizoen op de Krom toch het best verzorgde voetbal gezien.”

Mooiste doelpunt:
,,Ik weet niet of het mag, maar ik ga voor een goal van buiten de Bollenstreek. VVSB speelde de achtste finale van de beker tegen Capelle. Om daar te komen schakelde Capelle Dordrecht uit. De goal zelf is al fantastisch, maar als je dit doet in de 112e minuut met een 0-0 stand op het bord… Wauw. En dan achteraf heel droog zeggen: ,,Ik was een beetje moe, dus ik dacht ‘ik schiet maar’. ” Grote klasse Jordão Pattinama. (En wat een gave voetbalnaam ook!)

Ontroerendste moment:
,,Ik was er niet bij, maar ik las het interview van mijn collega Gerben Oostdam met Mark de Loor over zijn nieuwe blessure. Ik snap wel dat er ergere dingen zijn in de wereld, maar binnen het voetbal gaat dat soort dingen me altijd wel aan het hart. De Loor is echt het type speler waar ik voor naar het voetbal ga. En als je dan, kort na je rentree, weer zo’n zware blessure oploopt…Dat is echt sneu. En niet alleen voor hem, er zijn genoeg van dit soort gevallen de revue gepasseerd dit seizoen.”

Hier gaan mijn nekharen nog steeds van overeind staan:
,,Een pikant moment was voor mij direct na de wedstrijd FC Den Bosch – VVSB. De pers, ruim vertegenwoordigd, zat te wachten op het begin van de persconferentie en het wachten was op Wilfred van Leeuwen. De trainer van Den Bosch, René van Eck (a.k.a. de Viking van de Vliert) zat daar met een lege, ietwat gekwelde blik voor zich uit te staren. Het moment leek een eeuwigheid te duren en op een gegeven moment drong het feestgeluid vanuit de VVSB-kleedkamer door tot de persruimte. En werd steeds luider. En de blik werd leger, en gekwelder. Het was een vreselijk moment, maar ergens ook wel weer uniek. Ik vond het wel sneu dat de goede man later ontslagen werd. Het hoort bij de voetbalwereld, maar ik heb zelden een trainer zo in de steek gelaten zien worden door zijn spelers.”

Nieuwe voetbalpiramide vind ik:
,,Lastig om daar iets zinnigs over te zeggen. Ik begrijp dat de grens tussen profs en amateur vervaagt en dat dat veel mensen zorgen baart. Maar ik denk wel dat het verdwijnen van de grens tussen zaterdag- en zondagvoetbal een goede zaak is. Dat was op de lange termijn toch niet houdbaar geweest. Bovendien vind ik het logisch dat promotie en degradatie nu altijd en overal mogelijk is.”

Cijfer voor 2015-2016:
,,Ik zag al wat dikke achten voorbij komen, dus ik  zeg ‘hoppa’ en ga voor een 9. Een 10 kan natuurlijk niet gegeven  worden, want wie weet wat de toekomst brengt. Maar we hebben wel een flink aantal hoogtepunten gehad. VVSB, de titel van Quick Boys, alle promoties, de rentree van Van der Sar. Teveel om op te noemen.”

Dit wil ik nog even kwijt:
,,Ik ben aan het begin van dit seizoen op het platform, wat Voetbal in de Bollenstreek is, gestapt, omdat ik een project zag met perspectief, mogelijk gemaakt door een toegewijde en enthousiaste groep mensen. Nu is iedereen gewend dat alles op internet gratis is, maar het wordt wel een beetje tijd dat we een omslag maken in die manier van denken. Kwaliteit kost geld, dat is altijd zo geweest. Vrijwel overal waar ik kom, wordt met waardering gesproken over de producties die we maken. De video’s, de live-blogs, de interviews noem maar op. Maar als je de garantie wilt hebben dat het er volgend seizoen nog is, of over twee seizoenen of over tien. Onderneem dan iets. Het kan heel makkelijk: word lid van de vriendenclub. Het kost je minder dan een euro per week (drie per maand uit mijn hoofd) je krijgt leuke extra’s en je helpt datgene wat je waardeert in de lucht te houden. het alternatief zou kunnen zijn dat bepaalde artikelen binnenkort achter een betaalmuur gaan. Iets wat ik persoonlijk erg jammer zou vinden.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)