Aan een lang en vooral memorabel seizoen is een einde gekomen. Het was een voetbaljaargang met hoogte- en dieptepunten, hosanna en ook treurnis. Onze redactie kijkt en blikt terug. Vandaag is de beurt aan verslaggever en vormgever Danny van den Bosch.

Naam: Danny van den Bosch
Leeftijd: 19
Functie: verslaggever en grafisch vormgever VIDB
Achtergrond: tweedejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht

Beste prestatie

,,Oei, een lastige. Het behalen van de halve finale van de KNVB-beker door VVSB is natuurlijk een hele goede prestatie. Voor VIDB ben ik bij ieder duel geweest en dat was voor mij, als een nog vrij jonge journalist, toch wel een ervaring. Maar goed, iedereen vond dit natuurlijk fantastisch. Dus waar ik even bij stil wil staan is Kagia. De afgelopen twee jaar is dat toch wel ‘mijn cluppie’ geworden. Ruim een jaar geleden maakte ik samen met Mark Scholte, technisch manager van Kagia, een verhaal over bijna de halve selectie die de club ging verlaten. Hoe dat op te lossen? Ze moesten helemaal opnieuw beginnen. En als je dan ziet wat voor reeks ze, voornamelijk in de eerste seizoenshelft, hebben neergezet. Dan word ik daar persoonlijk blij van. Erg knap. Lange tijd draaiden ze mee in de top van de Derde Klasse. Jammer dat het in de slotfase van het seizoen wat minder ging, maar in Lisserbroek kunnen ze terugkijken op een mooi seizoen. En ik stiekem dus ook.”

Tegenvaller

,,Dan ga ik over naar mijn andere club: Rijnsburgse Boys. Ik heb daar zelf dertien jaar lang gevoetbald en als je dan ziet dat ze de Tweede Divisie net niet halen, dan doet dat toch wel even pijn. Het zat niet mee dit seizoen. Iedereen had er voorafgaand aan het seizoen wel een goed gevoel over. Rijnsburg zou het gaan halen. De realiteit bleek echter helaas anders. Dus ja, ik vind dit wel een van de grote tegenvallers van het seizoen. Maar goed, met de Derde Divisie zit Rijnsburgse Boys wel in een heel aantrekkelijke competitie. Het kan een mooi jaar worden.”

Mooiste doelpunt

,,Ik heb het archief er nog even op nageslagen. Wat waren er een hoop mooie treffers dit seizoen. Toch kies ik voor de 2-3 van Maikey Parami in de bekerwedstrijd tussen FC Den Bosch en VVSB. Het was niet de mooiste van het seizoen, maar het moment zelf was wel heel bijzonder om mee te maken. Tien minuten voor tijd stond VVSB nog met 2-0 achter en in een tijdsbestek van enkele luttele minuten werd het 2-3. Ik heb het later op de radio nog even teruggeluisterd en iedere keer krijg ik kippenvel. Luister onderstaand fragment maar. Dat zegt genoeg.”

Ontroerendste moment

,,Dat is er eentje van nog niet zo lang geleden. Sterker nog, het was afgelopen zondag. SJC, wat overigens een hele mooie vereniging is, promoveerde naar de Hoofdklasse. Een hele mooie prestatie in een seizoen wat zijn ups en down kende. De club verloor een aantal dierbare leden. Onder andere Sieb van Went, die tijdens een schoolreisje verongelukte. Zondag zag ik trainer Kees Zethof samen met de vader van Sieb staan. Hij had de tranen in zijn ogen en bedankte Zethof voor de mooie afsluiting van het seizoen. Dat was wel even slikken… Maar richting Zethof was dat wel een heel mooi gebaar.” 

Nieuwe voetbalpiramide vind ik…

,,Ik ben het met mijn collega Tom van der Wilt eens, die eerder al zijn mening hierover gaf. Aan de ene kant is het een goede zaak. Overal ter wereld kun je promoveren en degraderen. Alleen in Nederland kon dat nog niet. Voor m’n opleiding heb ik er een paar maanden geleden een blog over gemaakt en toen merkte ik dat de meningen uiteen lopen. Ik denk dat het niveau van het amateurvoetbal er alleen maar beter van wordt, al vind ik beloftenteams niks toevoegen. Daarnaast ben ik benieuwd hoe groot de belangstelling gaat zijn bij duels die pas later in de middag aanvangen.”

Cijfer voor 2015-2016

,,Laatst besprak ik het nog met Frank Venema, ook een collega bij VIDB, en toen zei ik: ‘zo’n seizoen gaan we niet vaak meer meemaken’. Persoonlijk heb ik dit seizoen zoveel mooie dingen gezien. Een acht is dit seizoen echt meer dan waard!”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude