Aan een lang en vooral memorabel seizoen is een einde gekomen. Het was een voetbaljaargang met hoogte- en dieptepunten, hosanna en ook treurnis. Onze redactie kijkt en blikt terug. Vandaag is de beurt aan verslaggever Hennie van de Weerd

Naam: Hennie van de Weerd
Geboorteplaats: Lisse
Leeftijd: 67 jaar
Functie: Verslaggever

Beste prestatie
,,SV Hillegom heeft een schitterende prestatie geleverd de afgelopen twee jaar. Vorig seizoen overtuigend kampioen geworden en nu via de nacompetitie promotie afgedwongen naar de Eerste Klasse, met heel veel blessures. Echt een knappe prestatie. Jammer dat ik die zinderende wedstrijd tegen TOGB niet live heb kunnen zien.”

Tegenvaller
,,De KNVB heeft voor de zoveelste keer aan competitievervalsing gedaan. Het getouwtrek rond het terugtrekken van WKE was daar een goed voorbeeld van. Uiteindelijk werd die club in een laat stadium van de competitie uit de zondagse Topklasse gezet. Alle resultaten werden geschrapt en dat leverde een flinke verschuiving op de ranglijst op. Ik irriteer me momenteel ook aan de houding van de KNVB omtrent FC Twente.”

,,Overigens ben ik benieuwd hoe de Tweede Divisie met die beloftenteams gaat verlopen en hoe de regels gehanteerd gaan worden. Ik ben eerlijk gezegd wat sceptisch. Gelukkig hebben we de Derde Divisie nog met veel Bollenstreek-clubs en derby’s.”

Mooiste doelpunt
,,Voor mij was dat het doelpunt van Cerilio Cijntje in de thuiswedstrijd van FC Lisse tegen RVVH. Een schitterende omhaal in de 94e minuut. Op het laatste moment pikte FC Lisse toch nog een belangrijk punt mee. Jammer dat Cijntje na een veelbelovende start zo weinig heeft laten zien de laatste tijd.”

[youtube id=”Ys6Fn9J4EWk” width=”620″ height=”360″]

Ontroerendste moment
,,Dan kom ik toch weer uit bij FC Lisse. Alles kwam samen in en na de wedstrijd tegen Staphorst (6-1 winst). Na een zeer bewogen jaar waarin werkelijk van alles gebeurde en tegenzat, kwam het toch nog allemaal goed. Het overlijden van Han de Haan liet diepe sporen na bij de club. Verder was er ook de trainerswissel en het wisselvallige seizoen met pieken en dalen. Na de winst tegen Staphorst zag je bij elke supporter de opluchting. En er werd een ode naar boven gemaakt, daar waar Han nu verblijft.”

Hier gaan mijn nekharen nog steeds van overeind staan:
,,Ik zie hem nog staan: die algemeen directeur van FC Den Bosch, Edward van Wonderen, met een ongezonde dosis arrogantie voor de camera. Wat een loting was het voor FC Den Bosch. Van Wonderen zag de Kuip al voor zich. ,,Het is ons feestje en niet dat van VVSB”, schalde hij hautain voor de camera. Van Wonderen waande zich al in de halve finale en lange tijd ging het ook crescendo voor de Brabanders. Maar toen kwamen die drie doelpunten van VVSB in de eindfase van de wedstrijd. Van Wonderen slaapt er nog steeds niet van.”

[youtube id=”gDC7LYk1N8Q” width=”620″ height=”360″]

Cijfer voor het seizoen 2015-2016
,,Ik geef het een vette 8. Bij veel clubs heb ik genoten van de entourage en het spel. Veel spannende wedstrijden meegemaakt. Ook credits voor de spelers die na afloop hun verhaal deden. Of ze nu verloren of gewonnen hadden, ze waren altijd bereid ons te woord te staan. Dat lijkt misschien normaal, maar als oud-voetballer weet ik hoe lastig het soms is.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)