"banner

Voordat het interview begint, moet er nog één ding gebeuren volgens Stefan Teeken. „Wacht even, ik pak mijn blaadje met aantekeningen erbij.’’ Vervolgens schrijft de oefenmeester van Hillegom de uitslag (5-1) groot op het vel papier. Het geeft de opluchting van Teeken goed weer na de overwinning op AFC’34.

Soms moet een elftal eerst door diepe dalen om alvorens weer tot grote hoogte te kunnen stijgen. Een beschrijving die bij de Hillegommers goed van pas kwam na de overwinning tegen de Alkmaarders. Na zes nederlagen op rij moest de ploeg van Teeken een plan smeden om weer tot resultaten te komen, vond de oefenmeester zelf.

„Dinsdag hebben we met de hele groep gezeten vanwege de mindere uitslagen van de afgelopen weken. We hebben alle wedstrijden doorgenomen en besproken wat er op technisch en tactisch vlak beter kan.’’

Gesprek
De oefenmeester wilde er vooral voor zorgen dat hij als persoon weer een stapje dichter bij zijn team kwam te staan. De spelers gaven onder andere aan dat ze graag wat meer tactische besprekingen wilden krijgen. Dat is een vorm van kritiek, maar dat vindt Teeken alleen maar goed.

„Je denkt bij jezelf gelijk: ‘oh shit, daar gaan we weer’.’’

„Het zorgt er juist voor dat we elkaar beter maken. Aan de andere kant is de technische staf bezig om de spelersgroep naar een hoger niveau te tillen. Je moet niet vergeten, dat we met z’n allen nog maar drie maanden onderweg zijn. De spelers moeten wennen aan mij en ik moet op mijn beurt de jongens weer beter leren kennen. Dat is een wisselwerking.’’

Omschakeling
Daarnaast was het duidelijk dat er in het veld het nodige verbeterd kon worden. De conclusies van het gesprek: Hillegom en Teeken willen graag voetballen, maar op dit moment is het beter om te kiezen voor een wat teruggetrokken spelsysteem. Iets minder voetbal in de ploeg en wat meer de lange bal hanteren of vanuit de omschakeling voetballen.

Dat was dan ook hetgeen wat Hillegom vaak liet zien in de wedstrijd tegen AFC’34. De goals kwamen tot stand door de ‘hernieuwde’ speelwijze van de Hillegommers. De kracht van de aanvallers kwam enorm naar voren door de gesloten formatie van het elftal van Teeken. Niels van Veen, zelf goed voor drie goals, merkte dat ook op.

Jeroen Dedel snelt over de linkerflank bij de Hillegommers

„Door de eerste twee gewonnen wedstrijden kregen we wat meer vertrouwen. Daardoor dachten we dat we wat meer konden voetballen. Maar het bleek vandaag des te meer dat we vanuit een compacte organisatie wat beter voor de dag kwamen.’’

Dipje
Nadat de 1-0 op Sportpark De Zanderij was gemaakt door Van Veen, kwamen de bezoekers al vrij snel weer op gelijke hoogte. Even werd er aan de stoelpoten gezaagd van de defensie van de ploeg van Teeken, maar het lukte de Hillegommers om stand te houden. Volgens Van Veen was het dipje na de 1-1 ook wel logisch als je keek naar de fase waarin het elftal zich bevond.

„Je ziet dat het vertrouwen na die tegentreffer gelijk een stuk minder is. Je denkt bij jezelf gelijk: ‘oh shit, daar gaan we weer’. Maar we zijn goed door de lastige momenten in deze wedstrijd heen gekomen.’’

,,Ook bij de serie nederlagen heb ik nog veel goede dingen gezien in het veld.’’

Zo kon Hillegom vlak voor rust de tweede en de derde goal scoren via Aidan Ryan en opnieuw Van Veen. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 5-1 overwinning door doelpunten van nogmaals Van Veen en Turenhout.

Gevoel
Een lekkere middag dus op De Zanderij. Maar Teeken keek toch met een iets meer realistische blik naar de overwinning, net zoals die dat eigenlijk al het hele seizoen deed. „Winnen is voor het gevoel heel fijn, maar ik kan heel goed door een overwinning heen kijken. Is het geflatteerd of niet? Ach, weet je wat het is. Ook bij de serie nederlagen heb ik nog veel goede dingen gezien in het veld. Dat we nu drie punten pakken is het belangrijkste.’’

Hillegom – AFC’34 5-1 (3-1) 21. N. van Veen 1-0, 28. Ntim 1-1, 40. Ryan 2-1, 43. N. van Veen 3-1, 72. N. van Veen 4-1, 90. Turenhout 5-1.

Hillegom: Partosoebroto, Van Den Berg, Van Dongen, M. van Veen, De Jong, Pijpers (84. Van Der Paard), Van Trigt (85. Turenhout), Dedel (88. Arendse), N. van Veen, Ryan.

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘De Rijk baalt na van desastreuze slotfase in Veenendaal: ,,Nog ziek van”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan