De verwachtingen waren van te voren torenhoog. Het ging voor en tijdens de wedstrijd, maar over één ding: Dirk Kuyt. De Katwijker mocht, zoals van te voren werd verwacht, starten in de basiself. De oud-speler van Liverpool, Feyenoord, FC Utrecht en Fenerbahçe kon zijn ploeg niet naar de overwinning schieten. De bezoekers, Jong FC Groningen, trokken op overtuigende wijze de wedstrijd naar zich toe (0-2). 

De man van de wedstrijd werd niet Kuyt. Michael Breij, buitenspeler aan Groningse zijde, was met twee treffers de grote uitblinker. Hij schoot na de rust twee keer knap raak. De treffers kwamen niet uit de lucht vallen. Quick Boys begon de wedstrijd goed, maar slaagde er geen enkele keer in om tot een uitgespeelde mogelijkheid te komen.

Bomvol
Het sportpark van Quick Boys, Nieuw-Zuid, was bomvol. Niet alleen kwamen de toeschouwers uit het zonnige Katwijk, maar ook uit andere omstreken. Met name de media-belangstelling sprak boekdelen. Er was niet zomaar iemand een balletje aan het trappen in een Katwijks shirt.

,,Ik ben beschikbaar als de trainer mij nodig heeft, maar ik heb niet de behoefte om wekelijks op het veld te staan.”

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de hoofdrolspeler van de dag. Een lange bal werd klaar gelegd door Jesse van Nieuwkerk en de inlopende Kuyt kon schieten. Zijn poging werd geblokt door een verdediger. De thuisploeg kreeg voor de rust bijna een buitenkansje om op voorsprong te komen. Van Nieuwkerk werd uit balans gebracht door de doelman van de bezoekers in diens zestienmetergebied, maar de arbiter zag er niks in.

Aan de andere kant kwam de ploeg uit het noorden van het land een paar keer gevaarlijk in de zestien. Met name door het goede verdedigingswerk werd een tegentreffer voorkomen. Naar mate de wedstrijd vorderde, verloor Quick Boys de controle. Breij trok met twee goals de wedstrijd naar zich toe. De bezoekers werden steeds sterker en kwamen bijna niet meer in de problemen.

Slotoffensief
Gert Aandewiel probeerde de controle in de wedstrijd terug te krijgen. Zijn ploeg moest een 0-2 achterstand weg poetsen om in de titelrace te blijven. Delano A Cohen en Vlatko Lazic moesten het veld verlaten voor Philippe den Hartog en Hamza Boukhari. Aandewiel veranderde van speelwijze en ging met Van Nieuwkerk en Kuyt in de punt van de aanval spelen. Den Hartog en Boukhari moesten met hun individuele klasse het verschil maken, maar slaagden daar niet in.

De grootste kans in de tweede helft werd om zeep geholpen door een verdediger. Kelvin Maynard kon na een slim balletje uithalen, maar zijn schot werd gepareerd. De Katwijkers slaagden er niet meer in om in de buurt van het doel te komen. De nederlaag werd bijna nog groter, maar een Groningse inzet belandde op de paal.

Kuyt
Aandewiel zag dat zijn ploeg moeite had om te voetballen. De lange bal werd heel snel gehanteerd en de duels om de tweede bal werden verloren. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg het iets anders had moeten aanpakken. ,,Ik vond dat we vandaag Dirk (Kuyt, red.) nog te weinig zochten”, vond de trainer na afloop van de wedstrijd. ,,We hadden moeite om de voetballende oplossing te zoeken. Jong Groningen deed dat beter.”

Ook met Kuyt in de ploeg lukte het de thuisploeg niet om een echte vuist te maken. De oud-speler van onder andere Liverpool was na afloop vrij nuchter onder de verliespartij. ,,Jong FC Groningen was vandaag een maatje te groot voor ons. Ik weet niet of ik volgende week ook zal spelen. Ik ben beschikbaar als de trainer mij nodig heeft, maar ik heb niet de behoefte om wekelijks op het veld te staan.”

Quick Boys – Jong FC Groningen 0-2 (0-0) 50. Breij 0-1, 63. Breij 0-2.

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard, Ravensbergen, A Cohen (68. Boukhari), Mahmoed (83. Barendse), Anderson, Lazic (68. Den Hartog), Kuyt, Van Nieuwkerk.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)