De kracht, power en overtuigingskracht in de 2-5 van Frank Tervoert deed vermoeden dat de spits blaakte van zelfvertrouwen in en tegen Barendrecht. Vanaf randje strafschopgebied haalde de spits uit, na een leep steekballetje van Jeffrey Jongeneelen. Zonder nadenken: bam! ,,Soms moet je ook niet nadenken en gewoon schieten. Ik weet dat ik het kan.”

Zijn 2-5 had op dat moment de genadeklap voor Barendrecht moeten zijn, maar werd het allerminst. Na een foutje van doelman Richard van Nieuwkoop en een penalty die werd weggegeven door Masies Artien kwam de thuisploeg nog terug tot 4-5 in de slotfase van het duel in de Tweede Divisie. Daar bleef het wel bij.

Het werd zodoende een bizarre middag onder de rook van Rotterdam. Al na tien minuten stond de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 0-3 voor. ,,Het was echt een schiettent. Het leek wel alsof we daar met 0-10 overheen konden gaan klappen”, had Tervoert vanaf de bank gezien.

,,Zo’n 0-3-tussenstand helpt op dat moment dan ook mee, hè?”

Allereerst schoot Edo Knol raak, die in de basis stond als vervanger van de geblesseerde Joël Tillema. Enkele minuten later liepen ‘de Uien’ via Max Hudepohl en Maikey Parami uit naar een ruime voorsprong. Die laatstgenoemde moest zich vijf minuten voor rust laten vervangen door Tervoert.

Handtekening
De spits had nog geen vijf minuten nodig om zijn eerste goal te maken van de middag. Eén-op-één met de Barendrechtse goal bleef de Amsterdammer koeltjes. ,,Zo’n 0-3-tussenstand helpt op dat moment dan ook mee, hè?” Uit het gemak van z’n twee treffers droop toch wat geloof in eigen kunnen.

Edo Knol maakt de openingstreffer in Barendrecht

,,Ik weet dat ik zo’n goal kan maken, maar ik zal niet zeggen dat ik nu overloop van vertrouwen. Daarvoor zit ik teveel op de bank.” De spits sprak ook nog niet met de clubleiding over een nieuw contract. De 28-jarige spits heeft ook zo z’n eigen mening over het zetten van een nieuwe handtekening.

,,We zullen een keer in gesprek moeten met elkaar. Iedereen begrijpt dat ik niet naar Rijnsburgse Boys ben gekomen om op de bank te zitten. Dat is nu wel het geval. Maar een club heeft minimaal vijftien gelijkwaardige spelers nodig.”

,,Dat is het enige wat we als reservespelers kunnen doen.”

Zo sprak Tervoert over zijn situatie met jongens die in precies hetzelfde schuitje zitten: Hidde Prijs en Wesley Goeman. Onlangs speelden de drie voetballers mee in een 6-1-overwinning van het tweede elftal tegen de nummer één in die competitie. Prijs scoorde tweemaal die dag, Tervoert schoot er maar liefst vier binnen.

Laten zien
,,Dat is het enige wat we als reservespelers kunnen doen. Als we gelijk hadden gespeeld of hadden verloren, had je het als reservespeler niet goed gedaan. Nu hebben we ons toch laten zien aan de trainer.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Scoren maakt simpelweg het verschil voor Ter Leede’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA