De derby tegen Van Nispen is er één die vrijwel altijd in het voordeel beslist wordt van Teylingen en zo was het gisteren ook. De Sassenheimers zegevierden eenvoudig met 4-1.

Op een drukbezocht sportpark de Roodemolen begon Teylingen goed aan de wedstrijd. Het overwicht had zich al snel kunnen uitbetalen in een doelpunt van Dirk Zwetsloot. Maar zijn technisch beperkte schot ging naast. Een pegel van Mark van de Vlugt belandde via de binnenkant van de paal in de veilige armen van Tom van Maris. Kort daarna was het Dorus van der Voort, de man in steeds betere vorm, die voor de openingstreffer zorgde. Hij onderschepte de bal van zijn directe tegenstander, was los en toonde zich alleen voor de goal koelbloedig: 1-0.

P1720668c_600x415                                      Dirk Zwetsloot aan de bal voor Teylingen

Voor Van Nispen was dat het sein om meer uit haar schulp te kruipen en dat sorteerde vrij snel effect. Doelman Wessel Zonjee kon nog redding brengen op een inzet van Mike van Haaster, maar was kansloos in de rebound. Jelle Vleugel kopte binnen: 1-1. Na de gelijkmaker speelde de thuisploeg onrustig en slordig. Van Nispen kreeg het idee dat er wat te halen viel.

Dat veranderde na rust. In de tweede helft was er één ploeg die voetbalde en kansen creëerde. George Hulsbosch scoorde al na tien seconden de 2-1. De formatie van René Ras kwam bijna niet meer over de middenlijn, mede omdat het op het middenveld de organisatie miste om het vlot combinerende Teylingen van het lijf te houden. Met als gevolg dat het duel na een uur spelen door een goal van Sepehr Safi beslist was. Bij Teylingen ontbrak het daarna aan de echte scherpte om nog verder uit te lopen dan de 4-1 die na negentig minuten op het scorebord stond. Alleen George Hulsbosch vond nog een gaatje in de Zilkse defensie. Van Nispen had zich kranig verweerd, maar in de tweede helft kwam het verschil in kwaliteit tot uiting.

Door de overwinning gaat Teylingen met een goed gevoel de winterstop in. Een derde plaats met drie punten achterstand op Alphen en zeven op Meerburg biedt nog altijd perspectieven, hoewel trainer Laurens Mouter na afloop besefte dat het binnenslepen van de titel een lastige klus gaart worden. ,,Daarvoor hebben we tegen de zogenaamde zwakke broeders teveel punten verspeeld. Alleen als we ons op dat punt kunnen verbeteren, valt er nog iets te halen. Maar zelfs dan hebben we het alleen in eigen hand als we Meerburg en Alphen ook weten te verslaan. De titel in de wacht slepen wordt een hels karwei. Na de winter mogen er nog amper punten verspeeld worden.”

P1720683c_600x416                                      Sepehr Safi schermt de bal af voor Rick de Groot

Om die doelstelling te realiseren bivakkeert Teylingen van 8 tot en met 12 januari in Benidorm om daar de basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft.

Voor Van Nispen liggen de kaarten anders. De ploeg bevestigde deze middag haar seizoenstatus in de Derde Klasse opnieuw. De Zilker-formatie is deze voetbaljaargang te klein voor het tafellaken, maar te groot voor het servet. De middenmoter pakte al haar punten tegen lager geklasseerde ploegen. De top en subtop blijkt echter een maatje te groot voor de geelroden. Wellicht ontpopt de Ras-formatie zich na de winterstop wel tot een ploeg die links en rechts voor een stunt gaat zorgen. Dat zal mede afhankelijk zijn van de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers.

Teylingen- Van Nispen 4-1 (1-1). 12. Van der Voort 1-0, 19. Vleugel 1-1, 46. Hulsbosch 2-1, 59. Safi 3-1, 72. Hulsbosch 4-1

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager (25. Verwer), Van Dijk, Hielkema (49. Acimovic); J. Zwetsloot, M. van der Vlugt, Hulsbosch; Safi (83. Laarman), D. Zwetsloot en Van der Voort.

Van Nispen: Van Maris, Jeroen van Haaster, Krupic, Van Westerop, De Groot, Van der Linden, Vleugel, Meiland, Van Eeden, Verhoeven, Mike van Haaster,

Tekst: Koen van der Vlugt/Leo Schrama

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)