,,Je hebt slechte wedstrijden en je hebt hele slechte wedstrijden”, aldus George Hulsbosch. ,,Dit was er één in de laatste categorie.” Teylingen speelde de op papier lastige uitwedstrijd in Leiden bij GOL Sport. In de praktijk bleek dit ook zo. Er werd met 4-1 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg verschillende grote kansen, zonder resultaat. Toch namen de Sassenheimers een voorsprong dankzij Dorus van der VoortNog voor de rust ging het mis. Met name de 2-1 was een kapitale fout van sluitpost Wessel Zonjee. In het vervolg werd het er allemaal niet beter op: de 3-1 en 4-1 vielen kort na rust. Teylingen speelde vervolgens de resterende 35 minuten de lange bal, waar verschillende grote kansen uit voort kwamen, maar typerend genoeg zonder resultaat.

,,We hebben wel vaker moeite met dit soort teams en dat we het dan zo laten gebeuren, is niet goed”, aldus Hulsbosch, die de komende weken zal schitteren door afwezigheid. Zijn vriendin uit Brazilië komt op bezoek in Nederland. ,,We zullen ons snel moeten herpakken, want dit zijn ontzettend dure punten.” Teylingen blijft ondanks het dramatische resultaat op een derde plek staan in 3A en mag komende zondag het geschonden blazoen oppoetsen in de thuiswedstrijd tegen ASC.

Tekst: Koen van der Vlugt