,,We staan weer ouderwets met beide benen op de grond”, was Teylingen-middenvelder Jaap Zwetsloot stellig na afloop van de 4-0 (!) verloren wedstrijd bij laagvlieger Groeneweg uit Zevenhuizen. De Sassenheimers stelden andermaal zwaar teleur. Het veldspel was niet om aan te gluren, de eerste twee doelpunten werden op kinderlijk niveau weggegeven en de gelatenheid in het ‘team’, zonder enige vorm van leiderschap, brak de ploeg andermaal op. Iedereen deed z’n uiterste best, dat was zichtbaar, maar je best doen alleen bleek niet genoeg. 

Vol goede moed begon Teylingen aan de wedstrijd in Zevenhuizen. Er moest revanche worden genomen op de gênante vertoning van een week geleden tegen Delft. Groeneweg wil door middel van opportunistisch spel kansen creëren. In normale doen moet Teylingen hier met omgekeerde cijfers van winnen, maar op de één of andere manier weet men het niet meer.

Groeneweg werd al snel in het zadel geholpen door een fout in de opbouw achterin bij Teylingen. De thuisploeg kwam via een penalty op voorsprong. Nog voor het half uur werd een beperkt schot uit de tweede lijn van Groeneweg niet goed verwerkt en de rebound was een koud kunstje voor de spits: 2-0.

In de fase hierna, en dat moet gezegd, kreeg Teylingen twee grote kansen. Jaap Zwetsloot profiteerde van geklungel achterin, onderschepte zelf de bal, omspeelde de sluitpost, maar schoot in het zijnet. In een volgende actie was het Tom van der Vlugt met een sleep op links en dito voorzet, de volley van Dorus van der Voort belandde op de bovenkant van de lat.

Niet wijzen
In de tweede helft, met Niels Langeveld voor Sepehr Safi in de ploeg, probeerde Teylingen het wel degelijk. Echter, in 45 minuten wisten de Sassenheimers amper een fatsoenlijke kans te creëren. Sterker nog, de beste kansen waren ook na de thee voor de thuisploeg. In de slotfase werd de score nog een stuk pijnlijker dankzij twee doelpunten uit dode spelmomenten.

,,We moeten eerst naar onszelf kijken en zeker niet naar een ander wijzen. We creëren te weinig kansen de laatste tijd. Zondag tegen Concordia moeten we keihard knokken, maar ook op de training zal de scherpte er moeten zijn deze week. Het wordt snel tijd dat we meer goals gaan maken, dan dat we er tegen krijgen”, sloot Zwetsloot af.

Teylingen: Zonjee, Vincenten, Dolieslager, Verwer (65. Prange), Van der Krogt, D. Zwetsloot, J. Zwetsloot, Hulsbosch, T. van der Vlugt, Safi (46. Langeveld), Van der Voort (80. Franke).

Archieffoto: Peer Compeer

Tekst: Koen van der Vlugt


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO