,,We speelden een sterke wedstrijd waarin we veel kansen gecreëerd hebben en daarnaast weinig weggaven. RVC’33 is gewoon heel effectief omgegaan met de kansen en heeft door een zondagsschot de wedstrijd gewonnen”, waren de woorden van de scorende centrale verdediger Dennis van den Nouland.

Teylingen verloor met 2-1 van RVC’33, de nummer twee op de ranglijst. Dit had net zo goed andersom kunnen zijn, want de ploeg van Marc van Wonderen kwam in Reeuwijk prima voor de dag. Toch leverde het ranglijsttechnisch niets op en staan de Sassenheimers nog altijd op een p/d-plaats.

,,Dan gaan we het zeker redden. Het programma biedt louter wedstrijden tegen concurrenten, dus kom maar op.”

Teylingen speelde zonder Melvin van der Krogt (geblesseerd) en de geschorste Tom van der Vlugt, die vorige week in de 92e minuut handbal speelde en hierdoor op een stupide manier deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. In de beginfase ging Jaap Zwetsloot er goed vandoor op links. Hij gaf ook goed voor en bood middenvelder George Hulsbosch een niet te missen kans. Een kans die hij wel zou missen, met dure gevolgen.

Dadendrang
Want in de tegenstoot was het de thuisploeg die binnen tien tellen voor doelman Wessel Zonjee stond en daar direct van profiteerde: 1-0. Teylingen liet het er niet bij zitten en met name de sterk spelende Sepehr Safi was telkens gevaarlijk. Kort voor rust werd de dadenkracht van Teylingen beloond met de gelijkmaker. Het was Mark van der Vlugt die met een vrije trap vanaf de zijkant het hoofd van Van den Nouland vond. Met z’n eerste doelpunt van het seizoen bracht hij de score in evenwicht: 1-1.

Na de rust was er wederom een positief spelend Teylingen, met nu kansen over en weer. Een goed uitgespeelde aanval van Jaap Zwetsloot op Safi had Teylingen de 1-2 moeten opleveren. Safi deed eigenlijk alles goed, behalve dat hij de bal op de paal schoot. Kort hierna kwam RVC ’33 wel op 2-1. Een schot vanaf grote afstand, die onderweg van richting veranderde, liet Zonjee kansloos.

Offensief
Met Huub van der Vlugt in de ploeg en dus extra kopkracht probeerde Teylingen het nog eenmaal. Diezelfde Van der Vlugt kopte in de slotfase op de keeper en in de 93e minuut scoorde Safi de 2-2, welke afgekeurd werd op advies van de grensrechter. Safi scheen buitenspel te hebben gestaan. Zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellend 2-1 verlies.

,,Het is zuur dat ons een zuivere goal is ontnomen”, stelde Van den Nouland. ,,We verdienden hier minimaal een punt en door zo’n grensrechter sta je met lege handen. Frustrerend. We staan goed achterin, maar zullen voorin de kansen beter moeten afmaken. Dan gaan we het zeker redden. Het programma biedt louter wedstrijden tegen concurrenten, dus kom maar op.”

RVC ’33 – Teylingen 2-1 (1-1). 10. Sluijs 1-0, 38. Van den Nouland 1-1, 73. Zantinge 2-1

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, Van den Nouland, R. van der Krogt; Jongen (81. H. van der Vlugt), M. van der Vlugt, D. Zwetsloot, Hulsbosch (74. Van der Voort); J. Zwetsloot (81. Langeveld) en Safi.

Tekst: Koen van der Vlugt
Archieffoto: Peer Compeer