Voorafgaand aan de wedstrijd zei coach Laurens Mouter op de website van Teylingen: ,,Als het voetbal overwint, gaan wij winnen.” Het werd bij Meerburg – Teylingen de beste knokploeg. Meerburg was feller, geslepener. Zocht het randje op, tot soms net iets eroverheen en won uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig. De 3-0 einduitslag was een kopie van de score eerder dit seizoen op Sassenheimse bodem.

In aanloop naar zondagmiddag was er reden om met het nodige positivisme uit te kijken naar deze wedstrijd. Teylingen won, na de uitglijder tegen Nicolaas Boys, zijn laatste drie wedstrijden en met cijfers die er niet om liegen: 18 voor en slechts eentje tegen. Tel daarbij op dat de onstopbare machine Meerburg van vóór de winterstop, na de pauze wat leek te haperen. De ploeg won slechts één van zijn laatste vier wedstrijden. Niks leek een goede uitslag in de weg te staan, maar in de praktijk kwam daar niks van terecht. Meerburg had de tegenstander vanaf minuut in de houdgreep en liet niet meer los. En was tussendoor ook nog eens dodelijk effectief in een wedstrijd waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd.

De teleurstelling was begrijpelijkerwijs groot na afloop bij spelers en staf van Teylingen. De wedstrijd die de spanning in de titelrace naar grote hoogte had moeten brengen, liep uit op een grote deceptie. Toch was dat niet waar Mouter het meest ontluisterd over was. ,,We hebben voetballend niet kunnen brengen wat ik graag had gewild. Wij keken uit naar deze wedstrijd. En dan kijk je uit naar een goede wedstrijd. Dan wil je laten zien wat je als voetballer en als team kan en dat hebben we vandaag niet kunnen laten zien en dat is voor mij dé teleurstelling.”

Het was Meerburg er alles aan gelegen om de voorhoede van Teylingen, die zo makkelijk het net vond de laatste weken, met alle middelen te bestrijden. Dat lukte dus voortreffelijk, want op een grote kans voor Jaap Zwetsloot in de vierde minuut na, werd er weinig afgedwongen door de Teylingers. Keeper Wessel Zonjee was na afloop realistisch: ,,We winnen de belangrijke wedstrijden nu gewoon niet. Twee keer niet gescoord tegen Meerburg, dat zegt wel genoeg.”

Keihard
Dat kwam mede omdat Meerburg bij ieder kansrijk initiatief van Teylingse zijde geen middelen schuwde om aanvallen te onderbreken. Zonjee: ,,Je verliest op vechtkracht. Zij maken het spel zo hard dat wij uit de wedstrijd gehaald worden. Ik vond dat de scheidsrechter harder had moeten optreden.” Zijn coach had ook geconstateerd dat Meerburg het een fysiek duel had gemaakt. ,,Zij voetbalden ook niet geweldig. Maar wel keihard, met heel veel overtredingen. En dat hebben zij goed gezien, daar hebben wij het heel moeilijk mee. Dan willen we meegaan in dat spel, maar als het dan gaat over krachtvoetbal, zijn wij de mindere.”

Weijers
Het moment waar na afloop het meest over nagepraat werd was de overtreding in de eerste helft van nota bene oud-Teylingen speler Ramon Weijers op Jaap Zwetsloot. ,,Hij schopt hem van achteren neer zonder enige intentie om de bal te spelen. Geeft de scheidsrechter gelijk rood, dan krijg je niet zo’n wedstrijd. Hij gaf vandaag maximaal geel. Dat was in hun voordeel”, aldus Zonjee.

Hoewel Mouter het daarmee eens was gaf hij de scheidsrechter het voordeel van de twijfel. ,,Je kunt deze nederlaag niet bij de scheidsrechter leggen. Maar hij is er ook niet in geslaagd om er een wedstrijd van te maken die vlot liep.” Daarmee sloeg de oefenmeester de spijker op de kop. Het was Teylingen niet gelukt uit de duels te blijven. In plaats daarvan ging het mee in het spel van Meerburg, wat door de Zoeterwoudenaren duidelijk beter beheerst wordt.

Zonjee: ,,Zij hebben twee keer met 3-0 van ons gewonnen, dus we mogen eigenlijk niks zeggen. Aan het eind won, verdiend, het meest uitgenaste team. De ploeg die misschien ook wel het graagst wilde winnen. De grote verliezer was de neutrale kijker die, vooral na rust, een draak van een wedstrijd voorgeschoteld kreeg. En natuurlijk Teylingen wat de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kan zetten.”

Meerburg – Teylingen 3-0 (1-0). 35. Van Vuren 1-0, 68. Van der Poel 2-0, 90+4. De Jong 3-0.

Teylingen: Zonjee, Acimovic, Jongen, Bob van der Vlugt, Van der Krogt (81. Stol), Dolieslager, Dirk Zwetsloot, Safi, Mark van der Vlugt, Jaap Zwetsloot (Langeveld), Dorus van der Voort.

Foto: Stefan Rijnders

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)