,,Een geflatteerde uitslag”, oordeelde middenvelder Dirk Zwetsloot na de 0-3 nederlaag tegen koploper Meerburg. Teylingen begon goed aan de wedstrijd, kreeg een grote kopkans via Raymond Dolieslager, maar vergat door te drukken en liet de bezoekers in de wedstrijd komen. Door het uiteindelijke verlies deed Teylingen slechte zaken in de titelrace. De achterstand liep op tot vier punten.

Meerburg nam halverwege de eerste helft de leiding vanuit een corner. De vrijstaande Joep van Vuren kopte ongehinderd binnen. Voor de aanvaller was het zijn honderdste goal in de hoofdmacht van Meerburg. Bovendien kroonde hij zich tot topscorer aller tijden van zijn club.

t2                                     Miro Acimovic ontwijkt een tackle van Sietse Loos

Teylingen liet het er niet bij zitten. Voor de rust waren er een aantal goede schotkansen voor de Sassenheimers. Miro Acimovic, Dorus van der Voort, Mark van der Vlugt en Bob van der Vlugt toonden zich niet trefzeker.

De tweede helft werd door Teylingen goed begonnen dankzij Jaap Zwetsloot. Hij legde de bal via de borst neer voor Van der Voort. Waar de aanvaller vorig seizoen moeiteloos dit soort kansen afrondde, twijfelde hij en maakte een verkeerde keuze door (te) laat te schieten.

Na een uur spelen werd de wedstrijd beslist dankzij wederom een kopbal uit een corner. Ditmaal was het Mats van der Poel die zich mocht uitleven in het zestienmetergebied van Teylingen. In de slotminuten zorgde Joeri van der Voort van Meerburg voor een schitterend slotakkoord: 0-3.

t3                                    Jaap Zwetsloot (recht) in een sprintduel met Joris Smit

,,Vandaag haalden teveel spelers hun niveau niet”, stelde Zwetsloot. ,,We gaven zeker niet veel weg, maar de kansen van Meerburg gingen er ook in. Ondanks deze pijnlijke nederlaag verwacht ik dat Meerburg nog zat punten gaat laten liggen. Al waren ze vandaag zeker gretiger dan wij en dat kan niet. Die twee corners zorgen er uiteindelijk voor dat we de wedstrijd verliezen”, aldus Zwetsloot.

Wonden likken en hard werken is het devies voor Teylingen de komende weken. Een reeks met Bernardus, Stompwijk en MMO moet gewonnen worden om niet al voor de winterstop in de problemen te komen. Zondag eerst het bezoek aan Bernardus. ,,Een ander kaliber dan Meerburg natuurlijk. Ze hebben vandaag voor het eerst gewonnen maar dat moeten normaliter drie punten voor ons worden”, concludeerde Zwetsloot tot slot.

Teylingen – Meerburg 0-3 (0-1). 21. Van Vuren 0-1, 62. Van der Poel 0-2, 87. Van der Voort 0-3

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, B. van der Vlugt, Verwer (73. Jongen), D. Zwetsloot, M. van der Vlugt, Hielkema (64. Safi); J. Zwetsloot, Acimovic, Van der Voort (73. Hulsbosch).

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO