Teylingen heeft aan het thuisduel met ASC uit Oegstgeest een punt overgehouden. In Sassenheim eindigde de wedstrijd zoals-ie begon: in 0-0. Teylingen zal hier het minst goede gevoel aan over hebben gehouden. De Sassenheimers hadden de betere kansen in de wedstrijd.

ASC is een nieuwkomer in de Tweede Klasse. Tot op heden doen ze het niet onverdienstelijk in de competitie. De ploeg van trainer Mo Bougrine staat in de middenmoot en hij heeft er een lastig te bespelen team van weten te maken. Een ploeg die goed georganiseerd staat, maar aanvallend alleen weinig in de melk te brokkelen heeft. In ieder geval wel zondagmiddag: de bezoekers creëerden maar één kans, in de absolute slotfase. Doelman Wessel Zonjee wist op dat moment de 0-1 te voorkomen.

Wel blaffen, niet bijten
Teylingen stelde hier, met name in de eerste helft, een aantal goede kansen tegenover. Aanvallende middenvelder Mike van der Zon had twee keer moeten scoren. Met zijn diepgang zonder bal bewees hij eens te meer een energieke speler te zijn waar Teylingen veel aan kan hebben. Zijn rendement blijft tot nu toe alleen achter.

,,De trainer maakt andere beslissingen. Dat respecteer ik, maar ik heb het er wel moeilijk mee.”

Ook Niels Rodenburg, die wederom sterk speelde, was dicht in de buurt van de 1-0. Hij schoot van grote afstand op de buitenkant van de paal. Daarnaast maakte de teruggekeerde Tim Gorter een prima indruk aan de rechterkant. Het Teylingen van zondagmiddag was een beetje het Teylingen van ‘wel blaffen, maar niet bijten’. Die uitdrukking hoort sowieso bij het veldspel van de tweedeklasser de laatste weken.

Billal El Kourami torent boven z’n directe tegenstander uit

Na de rust was spits Sepehr Safi nog dicht bij de winnende treffer en ook Rodenburg vond de sterke doelman van ASC op zijn weg. Dat Teylingen opnieuw niet won, was een bittere pil om te slikken, vond ook invaller Billal El Kourami.

,,Toch is het tijd voor ons om punten te gaan pakken. Anders wordt het voor ons een teleurstellend seizoen.”

,,Het is jammer dat wij niet de drie punten in eigen huis hebben weten te houden. We hebben wat meer kansen gekregen, maar moeten ze dan wel benutten. Dat lieten we na.” De van Warmunda overgekomen voetballer speelde ongeveer 25 minuten tegen ASC. Iets minder dan waarop hij had gehoopt. ,,De trainer maakt andere beslissingen. Dat respecteer ik, maar ik heb het er wel moeilijk mee. Dat ik op meerdere posities uit de voeten kan, pakt voor mij niet zo heel goed uit. Ik blijf wel m’n stinkende best doen om in de basis te blijven staan. Daar ben ik voor naar Teylingen gekomen.”

Hillegom-uit
Teylingen staat nu gedeeld achtste, nog steeds in de middenmoot van de ranglijst. Er is inmiddels een duidelijke top vijf zichtbaar, gevolgd door een brede middenmoot en drie zwakkere broeders. Aanstaande zaterdagavond mag Teylingen op bezoek bij koploper Hillegom om 18.00 uur. Hillegom won zondagmiddag thuis met maar liefst 10-1 van Laakkwartier. ,,Toch is het tijd voor ons om punten te gaan pakken. Anders wordt het voor ons een teleurstellend seizoen”, sloot El Kourami kritisch af.

Teylingen – ASC 0-0 (0-0)

Teylingen: Zonjee, Vooijs (86. Mansour Baker), Van den Nouland, Driessen, Dofferhoff, Rodenburg, Van der Zon, Hoogkamer (64. El Kourami), Gorter (79. Witkamp), Safi, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Van de Berg: ,,De komende twee wedstrijden moeten we wel punten gaan pakken”‘

Interview met Billal El Kourami


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)