In een wedstrijd waarin amper kansen werden gecreëerd hebben Teylingen en HVV met 0-0 gelijkgespeeld. De wedstrijd kon nauwelijks boeien en het was dan ook geen verrassing dat er na 90 minuten een brilstand op het scorebord stond. 

Teylingen en HVV houden elkaar al jaren in evenwicht en dat was zondag niet anders. De Koninklijke uit Den Haag had deze competitie nog niet verloren: twee winst partijen en twee gelijke spelen. De Sassenheimers hadden tot op heden één puntje minder behaald.

Blessures
De ploeg van voormalig eredivisie-coach Andre Wetzel liet zich zien als een stugge ploeg die vanuit een goede organisatie probeerde te opereren en dat telkens ook goed liet zien. Teylingen kenmerkte zich ook door de zaakjes zonder bal goed op orde te hebben, maar het lijkt enige vorm van creativiteit te missen op dit moment.

,,Ik kom eigenlijk niet tot één hele grote kans voor HVV.”

Pascal de Ridder keerde voor het eerst weer terug na hamstringklachten, Tim Gorter is nog steeds geblesseerd. Zondag viel Dani Hoogkamer met liesklachten al snel uit en in de rust moest spits Sepehr Safi noodlottig het strijdtoneel verlaten na schouderklachten. De ernst van deze kwaal zal later deze week duidelijk worden.

In een wedstrijd waarin weinig hoogtepunten vielen te vermelden, was het zoeken naar lichtpuntjes. Die lagen er vooral bij persoonlijke prestaties. Kevin Driessen laat wekelijks zien dat hij op dit niveau één van de betere spelers is. Hij bracht zondag rust in de spel en haalde ongelooflijk veel weg achterin. Ook Niels Rodenburg verdiende een compliment met zijn hardwerkende spel op het middenveld.

Positieve kant
In de slotfase van de wedstrijd kreeg invaller Bilal El Kourami de enige echt grote kans voor Teylingen. Hij schoot van dichtbij op de sluitpost van HVV. De wedstrijd eindigde daardoor in een terechte puntendeling, waardoor HVV ongeslagen bleef en Teylingen kort achter de Hagenezen op de ranglijst bleef staan.

,,Hillegom en Oliveo schijnen ook goede kandidaten te zijn om voor de bovenste plekken mee te doen.”

Aanvoerder Dennis van den Nouland probeerde na het gelijkspel de wedstrijd van een zonnige kant te zien. ,,Ik vind het erg positief dat we amper iets weg gegeven hebben vandaag. Ik kom eigenlijk niet tot één hele grote kans voor HVV. Aan de andere kant is het jammer dat wij zelf ook nauwelijks tot geen kansen hebben weten te creëren.”

Hoogste nastreven
,,In die zin was het wel een saaie wedstrijd voor de toeschouwers. Ik denk dat HVV bovenin mee zal draaien en wij misschien ook wel, dus het resultaat is helemaal niet slecht te noemen. Hillegom en Oliveo schijnen ook goede kandidaten te zijn om voor de bovenste plekken mee te doen, dus het zal een interessante competitie gaan worden.”

Met de ambities van Teylingen in het achterhoofd, keek de aanvoerder ook naar z’n persoonlijke doel. ,,Ik heb het hartstikke naar m’n zin bij Teylingen al mijn hele leven en zou het geen enkel probleem vinden om de rest van mijn voetbalcarrière hier te blijven. Toch wil je als voetballer altijd het hoogste nastreven. Je weet daarom nooit wat er nog in het vat zit voor de toekomst.”

Teylingen – HVV 0-0 (0-0)

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Dofferhoff, Rodenburg, Zwetsloot, Hoogkamer (22. De Ridder), Van der Zon, Safi (46. El Kourami), Witkamp (83. Mansour Baker)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Hillegom koploper in de Tweede Klasse: ,,Ik ben benieuwd waar we nou echt staan”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude