In de maand mei worden de prijzen verdeeld. In de Eredivisie is het de vraag of Feyenoord kampioen wordt of alsnog Ajax.  In de Tweede en Derde Klasse spelen Van Nispen en Teylingen ook nog ergens voor. Teylingen voor lijfbehoud en Van Nispen om een plek in de nacompetitie voor promotie. 

Voor Foreholte valt er tijdens de laatste speelronde niets meer te halen en eindigt het seizoen 2016-2017 teleurstellend. De laatste vier wedstrijden sloten de Voorhouters verliezend af. In de winterstop spraken de roodwitten de ambitie uit om in de top drie te eindigen, maar net als vorig seizoen hebben ze een stevige voorjaarsdip gekregen.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen nummer drie TOGB op het programma. De eerdere confrontatie won TOGB op de Elsgeest met 1-2. Kunnen de Voorhouters zich nog een keer opladen om het seizoen met een positief resultaat af te sluiten?

Een lastig verhaal voor Teylingen
Voor Teylingen wordt het na de thuisnederlaag tegen ROAC een lastig verhaal om zich rechtstreeks te handhaven. Theoretisch gezien kan het nog wel voor de Sassenheimers, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. Nummer tien RKDEO heeft twee punten voorsprong en treft hekkensluiter DONK. Teylingen speelt zelf in Roelofarendsveen tegen DOSR. Wil de ploeg van Marc van Wonderen kans maken, dan zal het in ieder geval zelf moeten winnen.

Van Nispen en Voorschoten, concurrenten in de strijd om een nacompetitieticket

Mocht Teylingen in de nacompetitie belanden, dan zou Van Nispen zomaar de tegenstander kunnen worden. De Zilkers zijn in 3A in een felle strijd verwikkeld om een vervangende periodetitel. Van Nispen staat nu vijfde en moet een plaatsje stijgen ten koste van Voorschoten ’97. Ook SJZ en Stompwijk zijn nog in de race.

Voor de Zilkers staat in de laatste speelronde de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Aalsmeer op het programma. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn voor de ploeg uit De Zilk, maar wil het zicht blijven houden op de nacompetitie dan moet er gewonnen worden.

Helpende hand uit Zeist
Voor Warmunda is het spelen van de nacompetitie voor lijfsbehoud van de baan. De Warmonders kregen dat vrijdag van de KNVB te horen gekregen. De ploeg van Alan Campfens profiteert van de verschuiving van een reeks zondagclubs, waaronder Meerburg, naar de zaterdag. Dit betekent dat de thuiswedstrijd tegen FC Rijnland er eentje is voor de statistieken.

Foto: Peer Compeer
Foto: Trudy van den Berg
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)