In de maand mei worden de prijzen verdeeld. In de Eredivisie is het de vraag of Feyenoord kampioen wordt of alsnog Ajax.  In de Tweede en Derde Klasse spelen Van Nispen en Teylingen ook nog ergens voor. Teylingen voor lijfbehoud en Van Nispen om een plek in de nacompetitie voor promotie. 

Voor Foreholte valt er tijdens de laatste speelronde niets meer te halen en eindigt het seizoen 2016-2017 teleurstellend. De laatste vier wedstrijden sloten de Voorhouters verliezend af. In de winterstop spraken de roodwitten de ambitie uit om in de top drie te eindigen, maar net als vorig seizoen hebben ze een stevige voorjaarsdip gekregen.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen nummer drie TOGB op het programma. De eerdere confrontatie won TOGB op de Elsgeest met 1-2. Kunnen de Voorhouters zich nog een keer opladen om het seizoen met een positief resultaat af te sluiten?

Een lastig verhaal voor Teylingen
Voor Teylingen wordt het na de thuisnederlaag tegen ROAC een lastig verhaal om zich rechtstreeks te handhaven. Theoretisch gezien kan het nog wel voor de Sassenheimers, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. Nummer tien RKDEO heeft twee punten voorsprong en treft hekkensluiter DONK. Teylingen speelt zelf in Roelofarendsveen tegen DOSR. Wil de ploeg van Marc van Wonderen kans maken, dan zal het in ieder geval zelf moeten winnen.

Van Nispen en Voorschoten, concurrenten in de strijd om een nacompetitieticket

Mocht Teylingen in de nacompetitie belanden, dan zou Van Nispen zomaar de tegenstander kunnen worden. De Zilkers zijn in 3A in een felle strijd verwikkeld om een vervangende periodetitel. Van Nispen staat nu vijfde en moet een plaatsje stijgen ten koste van Voorschoten ’97. Ook SJZ en Stompwijk zijn nog in de race.

Voor de Zilkers staat in de laatste speelronde de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Aalsmeer op het programma. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn voor de ploeg uit De Zilk, maar wil het zicht blijven houden op de nacompetitie dan moet er gewonnen worden.

Helpende hand uit Zeist
Voor Warmunda is het spelen van de nacompetitie voor lijfsbehoud van de baan. De Warmonders kregen dat vrijdag van de KNVB te horen gekregen. De ploeg van Alan Campfens profiteert van de verschuiving van een reeks zondagclubs, waaronder Meerburg, naar de zaterdag. Dit betekent dat de thuiswedstrijd tegen FC Rijnland er eentje is voor de statistieken.

Foto: Peer Compeer
Foto: Trudy van den Berg
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen