De twee kansloze nederlagen van vorig seizoen tegen Meerburg zorgden ervoor dat Teylingen de ultieme revanche wilde nemen. Uit alles bleek zondag dat de Sassenheimers drie punten zouden gaan pakken. Na 90 minuten voetbal in Zoeterwoude gaf het scorebord 1-4 aan. Terecht, zo was de algemene consensus.

,,De eerste helft startten we fantastisch. Veel druk vooruit, wederom spelend in een 4-4-2 systeem en we creëerden legio kansen. Meerburg stelde hier helemaal niets tegenover”, vertelde de sterk spelende spits Sepehr Safi. Teylingen kwam na 21 minuten op een 0-1 voorsprong. Middenvelder Melvin van der Krogt stoomde vanaf links op en had een gevaarlijke voorzet in huis. De afvallende bal werd door Tom van der Vlugt in één keer op de pantoffel genomen en hij schoot knap raak.

Kort daarna volgde een mooie variant van een vrije trap. Dirk Zwetsloot zocht z’n broer Jaap bij de tweede paal, die slim terug kopte naar Safi. Laatstgenoemde kopte prima raak en bracht Teylingen in een zetel: 0-2.

In de tweede helft begon Meerburg met meer risico naar voren toe. Zonder in eerste instantie heel gevaarlijk te worden. Aanvoerder Joeri van der Voort liet zich van z’n slechtste kant zien door Robbin Hielkema op een idiote manier na te trappen, ook al kreeg hij daarvoor niet de rode kaart. Na de fenomenale 0-3 van Safi, afstandsschot in de verre kruising, bracht Van der Voort nog wel even de spanning enigszins terug door een vrije trap raak te schieten.

,,We weten wat onze sterke en zwakke punten zijn en maken nu vaker de juiste keuze in het veld.”

Het slotakkoord was voor invaller Joost Rotteveel. Hij ging samen met Hielkema af op de sluitpost van Meerburg en beide heren faalden niet. Rotteveel gaf uiteindelijk het laatste zetje. ,,Het vertrouwen in de groep wordt steeds groter. We weten wat onze sterke en zwakke punten zijn en maken nu vaker de juiste keuze in het veld. We gunnen elkaar de goal, we zijn nu wat meer positief naar elkaar en ik mag zelf ook terug kijken op een prima wedstrijd”, aldus de zelfverzekerde Safi.

p2070076c Tom van der Vlugt was belangrijk met een goal voor Teylingen

Toto
Ook Tom van der Vlugt was blij na afloop, maar toch baalde hij wel ergens van. ,,Ik ben blij met de overwinning, ik heb een marathon gelopen voor m’n gevoel en we hebben als team keihard gewerkt vandaag. Toch ben ik ergens wat minder blij mee en dat is de VIDB-toto. Ik had er gister al drie goed (Noordwijk, Lisse en GVVV, red.). Vandaag had ik Teylingen en Hoogland, die zou winnen van SJC. Alhoewel ik blij ben voor m’n oud-trainer Kees Zethof baal ik dat ik geen vijf uit vijf heb…”, sloot Van der Vlugt met een grijns af.

De Sassenheimers lijken los met de nieuwe tactiek en met de teamgeest zit het goed op deze manier. Kwaliteit genoeg, maar nu moet de strijdlust aanwezig blijven. Teylingen is volgende week vrij en de weer erop speelt het thuis tegen RVC’33.

Meerburg – Teylingen 1-4 (0-2) 21. T. van der Vlugt 0-1, 26. Safi 0-2, 65. Safi 0-3, 77. Van der Voort 1-3, 90. Rotteveel 1-4

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt, Dolieslager, Hulsbosch, Hielkema, D. Zwetsloot, J. Zwetsloot, T. van der Vlugt (72. Stol), M. van der Krogt (65. Acimovic), Safi en Van der Voort (87. Rotteveel)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)