Teylingen boekte zondag een uitstekend resultaat tegen titelkandidaat Excelsior ‘20. Het hield de Schiedammers op 1-1. ,,Voor ons geldt maar één ding en dat is dit seizoen op eervolle wijze afsluiten”, zei de sterk spelende Niels Langeveld.

Excelsior is de nummer drie op de ranglijst en Teylingen de nummer laatst. Van dat verschil op de ranglijst was echter weinig te merken. Verrassend sterk deed Teylingen mee. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de coach van Teylingen, Erwin van der Zee, al aan dat zijn ploeg er klaar voor was.

,,De scherpte die we nog weleens missen aan het begin van wedstrijden moet nu gelijk optimaal zijn. Dat heb ik de jongens goed ingeprent. We spelen tegen één van de koplopers, dus de jongens kunnen het laten zien vandaag. We hebben afgelopen week goed getraind. Ik laat me graag verrassen.”

Dat zijn ploeg na acht minuten spelen al tegen een 0-1 achterstand aankeek, kon Van der Zee niet verontrusten. De 0-1 werd gescoord door Arne Clarijs, die de bal vrij kon aannemen en kon uithalen. Het eerste kwartier viel Excelsior ’20 aan. Dat de ploeg niet uitliep naar een hogere score was te wijten aan koelbloedigheid. Bovendien keepte Teylingen-goalie Jeroen ten Bosch een goede wedstrijd.

Levensgevaarlijk

Na twintig minuten werkte Teylingen zich onder de druk vandaan. De krappe achterstand gaf de moed om op zoek te gaan naar de 1-1 Vanaf de rechterkant was Teylingen in het eerste bedrijf levensgevaarlijk. Vleugelaanvaller Niels Langeveld bezorgde zijn directe opponent Bob van der Waal een lastige middag. Herhaaldelijk gleed Langeveld langs Van der Waal alsof hij er niet stond. Langevelds voorzetten kwamen echter niet goed aan in de zestien meter, waardoor van afwerken weinig terechtkwam.

In de tweede helft gingen de manschappen van der Zee door waarmee ze geëindigd waren. Dat had al snel succes. Rond de 55e minuut was Daniel de Voogt het eindstation van een schitterende aanval. Ook de afwerking mocht er zijn.

De wedstrijd was volledig open. Teylingen speelde vrijuit, had de wind in de rug, maar kon daar geen gebruik van maken. Excelsior had ook de mogelijkheden op de 1-2, maar vond wederom Ten Bosch op zijn weg. De laatste kans was voor Dorus van der Voort. Hij verzuimde Teylingen de winst te schenken.

Scherpte

Teylingen-speler Niels Langeveld had vrede met de 1-1. ,,Als wij ons spel van vandaag kunnen voortzetten, zit het wel goed. Wij hoeven voor niemand bang te zijn. Ons probleem is vaak de scherpte en concentratie. Ook vandaag kwamen we weer te snel achter. We hebben vandaag veerkracht getoond en na de 0-1 het voortouw genomen. Excelsior is een goede ploeg. Ze staan niet voor niets op de derde plaats.”

Langeveld: ,,Wij willen zo goed mogelijk tegenstand bieden aan elke tegenstander. Voor ons geldt maar één ding en dat is dit seizoen op eervolle wijze afsluiten. Ik zit zelf ook weer lekker in mijn vel. Vandaag ging het echt lekker op de flank. Het geeft mij een goed gevoel dat ik een meerwaarde voor het team kan zijn.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN