Het leek weer spannend te worden te worden in de zondagse Derde Klasse A, maar Teylingen liet afgelopen zondag na de echte spanning terug te brengen. Het verloor, vrijwel kansloos in de letterlijke zin van het woord, van koploper Meerburg.

Het is kort na de wedstrijd. In de betonnen catacomben van het moderne complex van Meerburg worden spelers geïnterviewd door de pers. Een normaal gesprek is echter vrijwel niet mogelijk, daarvoor is de kakofonie van geluid, bestaande uit voornamelijk muziek, geschreeuw en gejuich, te groot. ,,Dit doet wel even pijn”, bekent Wessel Zonjee, om er aan toe te voegen: ,,Maar ik zou het ook zo doen.”

De achterstand op Meerburg bedraagt door de nederlaag weer zeven punten. Coach Laurens Mouter had het graag anders gezien. ,,We kwamen van zeven punten terug naar vier. Dan hoop je dat als we goed spelen het één wordt. Dat is niet zo; het zijn er weer gewoon zeven.” Om daar berustend aan toe te voegen: ,,De titeldroom kan voorlopig de ijskast in.”

Ook Wessel Zonjee ziet de kansen op de titel verkeken. ,,Ja dat lijkt me wel. Zeven wedstrijden en zeven punten, dat wordt vrij lastig.” In die zeven wedstrijden moet dan niet alleen Meerburg achterhaald worden, maar ook Alphen. De Alphenaren presteren ook uitstekend en hebben vier punten meer dan Teylingen. Tel daarbij op dat Meerburg, wat deze competitie pas één keer verloor, en vooral nog wedstrijden tegen ploegen uit het rechter rijtje op de agenda heeft en de strijd lijkt wel gestreden. Zelf moeten de Sassenheimers nog uit naar Alphen en krijgt het Graaf Willem II/VAC nog op bezoek.

Mouter:,, Wij zullen even tijd nodig hebben om ons te herpakken. Wij moeten nu maar voor één ding gaan en dat is die derde plek.” Ook Zonjee ziet nacompetitie wel zitten. ,,Wij willen graag naar de tweede klasse. Het wordt leuker met alle derby’s erbij. Daar gaan we ons nu maar op richten.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen