,,We hadden geen tegenstand vandaag.” Dat waren de veelzeggende woorden van middenvelder Mark van der Vlugt, zelf goed voor drie doelpunten, na de monsterzege op ASC. ,,Het kwaliteitsverschil was enorm groot, maar ik vind dat wij goed zijn omgegaan met de ruimte en daardoor ruim hebben gewonnen vandaag. Jammer dat we geen tien doelpunten gemaakt hebben.”

Teylingen deed er zestien minuten over om het eerste doelpunt te produceren. Vanaf dat moment ging het hard. Bij rust stond het 5-0. Doelpunten kwamen van Dorus van der Voort (3), Mark van der Vlugt (3), Gerben Laarman, Habtamu Franke en Stephan Assendelft. Van der Vlugt vervolgt: ,,Je moet het maar wel even doen in zo’n wedstrijd. Het is lastig zat tegen een ploeg die met tien man voor de pot hangt. We kunnen tevreden zijn over de manier van spelen. Er zit de laatste weken veel beweging in het team en daar hebben tegenstanders moeite mee.”

Teylingen bivakkeert nog altijd op de derde plaats in 3A en krijgt die plaats steeds steviger in handen. Volgende week spelen de mannen van Laurens Mouter in Hoogmade bij nummer vijf MMO. Een mooi moment om deze tegenstander definitief af te schudden. Van der Vlugt sloot af met wijze woorden. ,,Als we alles winnen vanaf nu worden we gewoon tweede.”

Tekst: Koen van der Vlugt